Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Gravid vecka 40


Imorgon infaller dagen vi så länge gått och väntat på och räknat ner till – vårt beräknade förlossningsdatum 2/4! Det känns i ärlighetens namn helt sjukt. Har inte dessa månader ändå gått väldigt fort? Undrar så om det blir en påsk-bebis eller om vi snällt får vänta lite till… Många i vår närhet har gissat på 6/4 och själv tror jag på 4/4 som var vårat BF datum från början eller 9/4 men vem vet? Det enda vi vet är att vi här i Stockholm blir igångsatta senast 2 veckor efter BF.

Dagsfärsk bild på magen i nytt lounge-set från Sanne Alexandra. Påskpresent från mig till mig 🙂

Nedan kan ni läsa om hur jag upplever vecka 40 av graviditeten. Tänk att det här kanske är den sista uppdateringen jag gör…

Vad har hänt senaste veckan? Vårt liv är inte jätte händelserikt just nu eftersom att vi är i karantän inför förlossningen. Om min sambo är minsta förkyld får han ju inte följa med till sjukhuset, så vi håller oss isolerade. Som tur är har vi haft riktigt tur med vädret och det har blivit en del (långsamma!) promenader i vårsolen. Jag har haft lite jobb med mina sociala kanaler att pyssla med men i övrigt har vi faktiskt bara tagit det lugnt och försökt förbereda oss inför vad som komma skall. Allt känns under kontroll, tjejens rum är klart (ska visa er imorgon!) och BB-väskan är packad.

Hur mår bebis? Jag tror att vår lilla tös mår bra i magen. Hon växer som hon ska och är fortsatt en livlig liten krabat. Jag har insett att jag kommer sakna magen och rörelserna så mycket. Även fast den är stor, tung och jobbig – särskilt på natten, så tror jag att det kommer kännas tomt utan henne så nära? Man är ju aldrig själv nu <3 

Å kroppen? Jag letar såklart tecken, men jag känner absolut inga indikationer på att förlossningen är på gång. Ingen slempropp har gått vad jag märkt och sammandragningarna kommer varken mer ofta eller mer regelbundet. Förra veckan skrev jag att förvärkarna var här med besked, men jag tycker inte att de känns alls lika mycket längre. Hur började era förlossningar? Kommentera gärna 🙂 Tyvärr har jag fått någon låsning i sätesmuskeln som gör att jag knappt kan gå, jag vankar fram som en pingvin haha. Drabbades av detta tidigt i graviditeten men då släppte det efter någon dag. Vi får se om detta också ger med sig. Någon som varit med om liknande?

Skillnad mot veckan innan? Idag har jag haft en riktigt bra dag. Solen skiner, vi har varit hos barnmorskan, ätit glass i solen och gått nästan 10 000 steg. Men veckan som helhet har varit tuff. Nattsömnen har varit katastrof och jag har känt mig helt slut på dagarna. Jag vaknar flera gånger per natt och har svårt att somna om. Tur att jag inte jobbar och slipper ställa någon klocka på morgonen och dessutom kan unna mig tuppluren mitt på dagen. 

Sammanfattningsvis så börjar det bli liiite jobbigt som ni hör. Jag har inte riktigt förstått varför folk tycker det är SÅ jobbigt att gå över tiden, men bara tanken på att hon kanske inte kommer förrän om två veckor(!) gör mig trött haha. Nu får hon mer än gärna titta ut. Vore så mysigt med en liten påsk-bebis! Vi längtar så vi nästan spricker. 

Det är lätt att fastna i hur tungt det känns så här i slutet, men jag vill gärna passa på att poängtera att jag är så tacksam över att jag har fått uppleva en graviditet, att jag fått bära mitt barn. Det är verkligen en dröm som gått i uppfyllelse, men inget jag någonsin tagit för givet.

Här kan ni läsa mer:

Gravid vecka 25

Gravid vecka 26

Gravid vecka 27

Gravid vecka 28

Gravid vecka 29

Gravid vecka 30

Gravid vecka 31

Gravid vecka 32

Gravid vecka 33

Gravid vecka 34

Gravid vecka 35

Gravid vecka 36

Gravid vecka 37

Gravid vecka 38

Gravid vecka 39

Så tog vi reda på könet

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Min drog igång några veckor (v 36) för tidigt med att vattnet gick men värkarna kom inte igång naturligt.

  När väl förlossning varit, prioritera sömn! Så fort den lilla sover så försök sova eller vila. Jag prioriterar bort ”egentiden” när barnet sover tidigt på kvällen och lägger mig för att sova också.

  Camilla 2021-04-04 09:40:54 http://reloo.se
  Svara
 • Hej! Har ni koll på studien som gjordes i Sverige nyligen gällande igångsättande 7 eller 14 dagar efter bf? Den avbröts i förtid då den snabbt visade tydligt att det var mkt bättre att sättas igång efter 7 dagar ist för 14 dagar. Vet inte om de hunnit granska färdigt studien än dock. Kan vara värt att kolla upp, även om ni förhoppningsvis slipper vänta! Mvh Linda

  Linda 2021-04-01 23:57:21
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Den har vi koll på men tyvärr är det ju så att man i Stockholm inte ändrat reglerna för igångsättning…

   emelieekman 2021-04-02 15:30:10
   Svara
 • Det började med slemmig och blodblandad i trosan. Spänd mage och inga fosterrörelse. Blev rädd och åkte in direkt. Allt såg bra ut. Fick värkar några timmar senare.

  Dodo 2021-04-01 22:20:10
  Svara
 • Åh så spännande! Och spännande att följa också ☺️ Mina förlossningar började helt olika, ena med svaga värkar som växte sig starkare och andra med att vattnet gick. Varmt lycka till, hoppas det är dags snart ❤️

  Kristin 2021-04-01 22:05:40
  Svara
 • Nu är snart bebis här! 😍 min förra förlossning startade med att slemproppen och 1,5 dygn senare gick vattnet på natten, efter ca 23 h från vattenavgång kom vår kille på sin beräknade dag! ❤️
  Nu är vi gravida igen och väntar på en lillasyster med bf 7e april!

  Emma 2021-04-01 21:35:45
  Svara
 • Vilket fint loungeset!!! 😍😍 Vilken storlek har du i det?

  Sofia 2021-04-01 20:12:42
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Tack! Jag tog M för att det skulle passa både nu, efter förlossning och när jag förhoppningsvis är tillbaka i min gamla strl. Brukar ha 36-38 i vanliga fall. Skulle nog funkat med S också om jag inte var gravid 🙂

   emelieekman 2021-04-02 15:32:06
   Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!