Gravid vecka 33

Bild från vecka 33 (32+4).

Hej på er gänget! Jag som lovade att det här inte skulle bli en mamma-/gravidblogg skäms lite för jag inser att det kretsat mycket kring just det här inne sista tiden. Det beror dels på tidsbrist men framförallt på att det tar upp så mycket av min tid  och mina tankar. Jag hoppas ni har lite överseende. Igår gick jag in i vecka 34. 233 av 280 dagar av graviditeten har passerat. Det är med andra ord mindre än 50 dagar var till BF. Här får ni en sammanfattning av hur den senaste veckan varit – vecka 33!


Vad har hänt senaste veckan?
 Under veckan har jag haft fullt fokus på jobbet med en del övertid, jag hade en stor deadline i fredags så allt annat har blivit lite lidande. Särskilt mina sociala medier. Ledsen för det! Jag känner också att jag inte riktigt haft tid att mysa och njuta av graviditeten så ser fram emot att bonda lite mer med bebis och fortsätta läsa boken Föda utan rädsla. I torsdags gick jag och min fästman på Babygruppens profylaxkkurs över teams. Vi tog med oss en del värdefulla råd och framförallt hur vi konkret kan arbeta som ett team under förlossningen. Jag hoppas även att vi efter att ha gått kursen kommer att ha lättare att applicera råden kring andning etc i stundens hetta då det ligger färskt i minnet tillskillnad från om vi t ex bara läst om det i en bok. Hur som helst känns det skönt att ha gått den för att slippa undra vad vi missat och om vi inte förbrett oss tillräckligt. Jag har även anmält oss till deras föräldrarkurs 23/2  som tillskillnad från profylaxkursen är helt gratis – tips!

Hur mår bebis?  Enligt baby-apparna är vårt lilla hjärtegryn i vecka 33 drygt 40 cm lång och väger runt 2 kilo. Vi träffar barnmorskan igen på torsdag och det ska bli så mysigt – lyssna på hjärta och mäta magen. Min fästman tycker att magen verkligen vuxit (läs exploderat) de senaste två veckorna sedan vi var där sist och jag är beredd att hålla med.

Å kroppen? Jag tror jag har känt av lite foglossning för första gången denna vecka samt att mitt högra ben plötsligt låser sig ibland och jag får lite svårt att röra mig. Jag brukar dock kunna knata på som vanligt igen efter några timmar. Dessutom har jag haft lite lite mensvärksliknande smärta långt ned i magen som jag gissar kan vara svaga förvärkar. Kroppen känns tung nu och den där förlamande tröttheten jag kände första veckorna av graviditeten har börjat smyga sig tillbaka. Vissa dagar känner jag mig helt orkeslös och har för först gången sedan första trimestern känt att jag behöver en nap mitt på dagen eller efter jobbet.

Skillnad mot veckan innan? Tröttheten har som sagt blivit värre och jag känner mig gravid på riktigt. Jag har haft en rätt intensiv vecka på jobbet och jobbat över en del vilket säkert också påverkar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!