Gravid vecka 32


Så här glider jag runt här hemma på dagarna. Börjar växa ur mina hoodies som ni ser 😉 Mamma sa att hon tycker magen sjunkit med lite?

Nu har 80%(!) av graviditeten passerat och jag har gått in i vecka 33! Jag tänkte därför sammanfatta hur jag upplevt vecka 32 av graviditeten (bättre sent än aldrig!).

Vad har hänt senaste veckan? Höjdpunkten den här veckan var att vi i tisdags fick träffa vår nya barnmorska. Det känns så bra med henne! Dessutom var allt bra med mig och lill-tjejen i magen. Jag lämnade dock urinprov i torsdags för att utesluta urinvägsinfektion. Förmodligen är det bebis som trycker på blåsan och därför jag känner mig kissnödig och har den obehagliga känslan jag beskrev i förra veckan. Bör få besked nu efter helgen om det skulle vara något annat. Jag har bokat in Profylax- och föräldrarkurs digitalt. Lovar att bjuda på en recension. Som några säkert sett på instagram har vi också börjat fixa i barnkammaren och inhandlat lite små hyllor från Ikea om vi målar just nu. Nästa vecka tänkte jag beställa spjälsäng och lite annat till barnkammaren.

Hur mår bebis?  Enligt baby-apparna är vår lilla drygt 38 cm lång och väger runt 1,8 kilo i vecka 32. Nu fungerar alla barnets fem sinnen – lukt, syn, hörsel, smak och känsel. Hur häftigt? Lillan lever fortfarande rövare i magen men barnmorskan kunde konstatera att hon låg med huvudet nedåt. Iallafall just då. Magen växer på och låg prick på mittenkurvan. Hjärtat slog fint <3

Å kroppen? Magen växer på och jag har en del sammandragningar. Dock lyser foglossningen med sin frånvaro än så länge vilket jag är väldigt tacksam över.

Skillnad mot veckan innan? Jag har fortsatt med mina dagliga vinterpromenader och märker faktiskt inte så stor skillnad mot förra veckan förutom att jag verkligen känner mig gravid nu. Lite av samma trötthet som jag kände i början av graviditeten börjar smyga sig på och jag har lite svårt att samla tankarna och fokusera. Tappar lätt ord och känner mig lite disträ och tankspridd.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!