Gravid vecka 29

Idag är jag i vecka 28+5. Mamma klänning från H&M, gravid strumpbyxor från Boob  Design och tofflor från Shepherd.

Ännu en vecka har snart passerat i graviditeten och här kommer en summering av vecka 29 hittills.

Vad har hänt senaste veckan? I huvudsak har jobb stått på schemat. Jag har sålt en hel del saker på min Bloppis så nu börjar det äntligen bli utrensat i den blivande barnkammaren. Vi började lite smått förra veckan att fixa där inne men nu när det stora skåpet och lite annat som fanns där tidigare är borta kan jag på allvar börja planera och fixa. Börjar känna mig stressad på riktigt över att vi knappt köpt något alls till bebis än förutom kläder och den lilla moseskorgen ni skymtar i bakgrunden. Till och med i bebis-apparna står det att det är hög tid att beställa barnvagn… Därutöver har våra kompisar fått sin lilla kille. Nu är vi ”näst på tur” bland vännerna. Det drar ihop sig…

Hur mår bebis?  Enligt baby-apparna jag använder råder det lite olika meningar kring bebisens storlek i vecka 29 (av förklarliga skäl, bebisarna är från och med för några veckor sedan olika stora då gener osv spelar in), men ca 35 cm lång och väger knappt 1,4 kg. Tänk att vår lilla bebis har ögonfransar och ögonbryn nu! På måndag har vi ny tid hos barnmorskan. Ska bli spännande att se hur magen vuxit sedan sist och få lyssna på det lilla hjärtat.

Å kroppen? Jag mår i princip på samma sätt som förra veckan, inga ytterligare krämpor utan jag kämpar på med det onda över revbenen på höger sida samt sammandragningar vid längre promenader. En kort mikro-vila hjälper dock. Så jag har sammanfattningsvis inte mycket att klaga på. Jag trivs i gravid-kroppen trots ovan.

Skillnad mot veckan innan? Som jag skrev precis märker jag inte så stor skillnad mot veckan innan förutom att jag känner mig mer stabil i humöret igen. Förra veckan var lite av en känslomässig berg och dalbanan men nu mår jag bättre. Jag har tankat bra energi av vänner och familj, träffat kollegor på promenadmöten utomhus och över teams. Människor som bara ger mig pepp, uppmuntrande ord, värme och kärlek. Jag tror många känner av ensamheten just nu, gravid eller inte. Förra veckan var den känslan extra jobbig, men nu när jag känner mig mer samlad inser jag att vi är många som känner så här och det är inte konstigt. Vi träffar inte vänner, familj och kollegor som vi brukar (som gravid uppmanas man i dessa pandemi-tider att vara extra försiktig, men vi sitter ändå alla i samma båt). Jag tror man får acceptera att vissa veckor kommer vara tuffare än andra. Men vi får hålla ut. Snart får vi alla kramas igen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!