Gravid vecka 28

Idag går jag in i vecka 29 och tredje trimestern (!) av graviditeten. 70% är avklarat! Här kommer en liten summering av den gångna veckan (vecka 28).

Jag i vecka 27 + 4. Glider runt i mjuka sköna kläder hela dagarna.

Vad har hänt senaste veckan? Jag har haft super-goa Fanny och Anna som har skapat Stacking stories här hemma som fotat mig och magen i hemmamiljö. Är så nyfiken på bilderna! Självklart ska ni också få se. Boken är bara för fin! Ska bli så himla mysigt att fylla i den <3 Presenttips till dig själv om du väntar/har små barn eller till blivande föräldrar!

Hur mår bebis?  Enligt baby-apparna jag använder är bebisen i början av vecka 28 ca 35 cm lång och väger drygt 1 kg. Min mini växer så det knakar vad det verkar (om det inte är dieten under julen som spelar mig ett spratt). Vår lilla bebis är fortsatt aktiv och senaste dagarna har jag ibland nästan skrikit till av smärta när bebis sparkar mot revben, vilken kraft i de små benen redan. En dag blev jag dock otroligt orolig då jag inte känt bebis på flera timmar. Jag började såklart att googla minskade fosterrörelser och försökte med alla knep för att få känna rörelser, utan resultat. Funderade ett tag på att ringa in till förlossningen men tillslut började mini sparka. Sådan lättnad.

Å kroppen? Jag känner mig väldigt fin i den. växande magen och har fortsatt inga problem med foglossning (peppar, peppar). Däremot har jag kvar trycket på höger sida på övre delen av magen mot revbenen. Att sitta ned längre stunder är problematiskt och jag måste ta små mikropauser och sträcka ut mig en stund på soffan eller stå/gå en stund. Tacksam över att kunna jobba hemifrån.

Skillnad mot veckan innan? Jag känner mig inte lika stabil i humöret utan hade ett par riktigt deppiga dagar denna vecka där jag kände mig ledsen, ensam och liten. Jag har oroat mig för bebisen och haft katastroftankar något jag besväras av även när jag inte är gravid, men de blir ofta värre när jag inte psykiskt är på topp. Har varit allmänt blödig och gråtit till både filmer och poddar. Har också känt ett behov att vara nära min kille. Vill kramas, klänga och gärna sova tätt intill (helst stora skeden med mitt ben över honom. Kanske dags att investera i en så kallad ”sovorm”/amningskudde som jag hört mycket gott om).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej,
  Vad fint och ärligt du skriver om din graviditet. Det är en berg och dalbana att vara gravid. Mysigt men oroligt. Jag tycker det är bra att du berättar i skrift vad du känner och tänker för det hjälper nog dig i ditt mående.
  Innan jag blev gravid hade jag en tro att det skulle vara ”bara sååå mysigt” att vara gravid. Jag var helt oförberedd på vad det innebär emotionellt och fysiskt. Det pratas för lite om vad en graviditet innebär och allt sägs vara normalt vilket inte alltid hjälper den gravida. Även om det man känner är normalt så kanske det inte är att höra det som hjälper en framåt i att må bättre.

  Gör det som du orkar för att må bra och när det känns jobbigt emotionellt, gör det som känns rätt där och då.
  Lycka till!

  Carolina 2021-01-10 20:04:10
  Svara
 • Hej, jag undrar om du kan vara snäll och berätta lite om hur ni använder er Arcolampa? Har ni den tänd eller bara som dekoration? Hur är ljuset när den är tänd? Har ni versionen med dimmer el utan? Funderar på att köpa en men känner ingen som har en och kan berätta hur den fungerar i praktiken…

  C 2021-01-10 15:15:23
  Svara
  • Svar på Cs kommentar.

   Har den utan dimmer, den är gammal, köpt på auktion för ett antal år sedan. Dock kan man ju använda t ex Philips Hue om man vill, hade det systemet i vår tidigare lgh. Ljuset betror ju också helt på vilken glödlampa du väljer. Vi använder den som/istället för ”taklampa” dvs ej ”mys-belysning”.

   emelieekman 2021-01-10 17:14:14
   Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!