Gravid vecka 27

Idag är det precis 3 månader till beräknad födsel (BF 2/4). Hur galet? Jag går in i vecka 28 idag så jag tänkte bjuda på en sammanfattning av veckan som passerat – vecka 27!

Strumpbyxor från Boob Design för gravida (äntligen hittat ett par som inte hasar ned i grenen) och klänning från Adoore.

Vad har hänt senaste veckan? Som jag skrev här på bloggen här om dagen har vi njutit till max av de här lediga dagarna (läs sovit, tagit långsamma promenader, ätit massa gott, tittat på serier och fixat lite hemma). Vi har börjat kika på barnvagn (står mellan två modeller just nu) och jag har klickat hem lite mer kläder till vår lilla bebis. Finns det något sötare? Dessutom har vi ju firat in det nya året – 2021! Året då vi om allt går som det ska blir föräldrar. Overkligt. En lite tråkig sak som hänt som jag glömde nämna sist är att vår barnmorska ska sluta. Allt har känt så bra med henne så känns lite jobbigt att behöva lära känna en ny person. Vi har verkligen haft otur för två av våra barnmorskor har slutat, så totalt har vi nu träffat 3 stycken och nästa gång träffar vi alltså vår fjärde. Håll tummarna för oss att det känns bra med henne. Något mer glädjande är att vi valt sjukhus till förlossningen – vi fick vårt förstahandsval BB Stockholm. Sen får vi ju se om det finns plats där när det väl är dags, men känns ändå bra att det fanns plats kvar just nu.

Hur mår bebis?  Enligt baby-apparna jag använder är bebisen nu ca 35 cm lång och väger ca 1 kg(!). Inte undra på att det börjar kännas lite trångt inne i magen. Det är en aktiv krabat som sparkar och röjer runt i magen och jag känner sparkar även högt upp i magen nu.

Å kroppen? Magen känns tyngre och större, särskilt vid längre promenader. Jag känner av att magen börjar bli högre och fortsatt har jag lite ont under undre revbenet, särskilt på höger sida och särskilt när jag sitter ned. Däremot har jag ingen foglossning, knappt några humör svängningar, ingen huvudvärk, ingen extrem trötthet eller galen craving. Så förutom att jag börjar känna mig lite otymplig och tung mår jag väldigt bra.

Skillnad mot veckan innan? Jag börjar som sagt känna att magen växer och mot slutet av denna vecka har jag haft lite svårt att hitta sköna sovställningar, men annars tycker jag inte att det är jätte stor skillnad mot vecka 26.

 

Här kan ni läsa mer:

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!