Gravid vecka 26

Jag på julafton i gammal klänning från Zara och skönaste strumpbyxorna för oss preggos från Boob Design. Hade tänkt ta fina julbilder framför granen med min lilla kula, men glömde såklart. 

Hoppas ni alla har haft en fin jul så här långt! Vi firade julafton hemma hos mina föräldrar. Tanken var att min sambos föräldrar också skulle vara med, men eftersom vi befinner oss i den situation vi gör med Corona så beslutade vi att dela upp oss. Vi har sedan dess myst här hemma i lägenheten med sovmorgon, långa promenader ute i vintervädret (så mysigt med snö!), druckit varm choklad, ätit julgodis och tittat på mysigare serier. Idag gick jag in i vecka 27 i graviditeten så här kommer vecka 26 i ”vecka för vecka”.

I onsdags var det precis 100(!) dagar kvar till beräknad födsel. Jag känner mig fortfarande lite stressad för allt man ”ska” hinna med innan nedkomst, men samtidigt längtar jag såklart efter vårt lilla hjärta <3 I apparna kan vi läsa att man ska anmäla sig till föräldrakurs men vad jag vet är dessa inställda pga covid-19. Hur har ni andra förstagångsföräldrar som fött barn/är gravida under pandemin gjort? Finns det digitalt? Har ni tips på böcker eller något annat som kan fungera som substitut? Kanske en podd att lyssna på tillsammans med partner?

Vad har hänt senaste veckan? Jag har börjat boa. I helgen hade vi en rejäl rensning och fixardag här hemma med hjälp av mina föräldrar. Pappa hjälpte oss med all belysning som var kvar och mamma att organisera i skåpen. Sakta men säkert har vi också börjat tömma vårt gästrum/arbetsrum på prylar för att kunna börja inreda det till ett barnrum <3 Längtar!

Hur mår bebis? Vår lilla bebis fortsätter att vara aktiv, särskilt på kvällarna eller när jag sitter stilla länge. Rörelserna syns på utsidan och både jag och min sambo kan tydligt känna kroppsdelar t ex en fot som sparkar. Jag har hört att bebisarna vaggas till sömn av mammans rörelser så förmodligen är det därför h*n sprattlar och rör sig mest när jag är lugn. Enligt baby-apparna jag använder är bebisen nu 33 cm lång och väger ca 800 gram.

Å kroppen? Magen fortsätter att växa och jag börjar känna mig lite otymplig. Mina sambo skrattar lite när jag försöker kravla mig ur soffan/sängen ibland. Inte super graciöst. Jag förstår ju att det bara kommer att bli ”värre” så kan nog vara dumt att klaga på detta redan nu. Jag klickade hem fantastiska leggins, strumpbyxor/tights och amnings-bh som en liten julklapp till mig själv från Boob-Design i veckan. Nu börjar jag nämligen på allvar växa ur mina vanliga träningstights. De sitter och trycker över magen så dessa med mer plats och stöd för just magen var perfekta. Magkatarren har lyckligtvis försvunnit men trycket och smärtan på höger sida straxt under revbenet som jag känt ett tag sitter i, men jag tror den eventuellt klingat av något. Förmodligen är det barnet som trycker på och inte gallsten eller blindtarmen som jag var lite orolig för ett tag… En annan positiv sak är att min hy känns bättre! Jag som aldrig lidit av acne tidigare (knappt finnar) har sedan jag plussade i somras haft bedrövlig hy som varit otroligt känslig och stressad. Men nu äntligen (peppar, peppar!) känns den lite mer balanserad och rodnaden och blemmorna börjar försvinna.

Skillnad mot veckan innan? Tempot denna vecka är ett helt annat tack vare julledigheten och jag jag känner att min kropp svarar bra mot mindre stress, mer sömn och vila. Jag tycker definitivt att vecka 26 var bättre än 25, men det beror nog som sagt mest på mig och mina rutiner och kanske inte graviditeten i sig.

Här kan ni läsa mer:

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej där!

  Finns flera gravidkurser som man kan betala en liten peng för via nätet. Kolla med din barnmorska. ☺️
  Mama Mia har tex några samt även dessa som är kostnadsfria: https://mamamiakurser.se/gratis-kurser/
  Jag har lite förlossningsrädsla så min man bokade in en doula från Föda utan rädsla som kom och hade profylaxkursen med bara mig och min man. Väldigt uppskattat inte minst för att min man nu också har så mycket bra verktyg för att hjälpa mig när det väl är dags. Här ser ni alla deras kurser: https://www.fodautanradsla.se/sv-SE

  Stort lycka till!

  Catharina 2020-12-27 11:01:59
  Svara
 • Jag är också i vecka 26, bf 7 april. Vi fick tipset om att se serien barnmorskan på SVT + alla digitala föräldrsrkurser på 1177. Men som du skriver det är inte alls samma sak :/

  Linda 2020-12-27 06:50:53 http://lindaph.blogg.se
  Svara
 • Vad fin du är!! Så fin mage 🙂 tipsa gärna om du hittar någon bra kurs att förbereda sig med online. Känner mig också lite lost! Kram och god jul till er 🙂

  Amalia 2020-12-26 21:53:36
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!