Gravid vecka 31

Glömde helt att fota magen förra veckan. Bjuder på en vinterbild från helgen istället. Jackan börjar spänna ordentligt över magen. 

Stockholm har förvandlats till ett riktigt vinterparadis och nu är det bara 9 veckor kvar till beräknad födsel. Igår gick jag in i vecka 32 så det är hög tid att summera vecka 31.

Vad har hänt senaste veckan? Efter förra veckans incident har vi valt att byta mödravårdsklinik så på tisdag får vi träffa vår nya barnmorska. För att återkoppla till min lilla ”to do-list” som jag delade förra veckan vill jag informera om att vi nu har valt vagn (modell) under veckan och fick faktiskt låna hem den för att kontrollera så att den gick in i hissen, vilken den gjorde. Både jag (med min mage), sambo och vagnen rymdes till och med! Det kändes lite surrealistiskt att rulla vagn genom Stockholm. Tänk att vi snart gör det med en liten skatt i liggandes där i… Vi väljer mellan två färger men vi tänkte lägga en beställning på vagn och massa annat vi behöver i veckan. Känns så skönt. Självklart kommer jag framöver dela med mig av modell och hur vi resonerat. Jag har även börjat läsa boken Föda utan rädsla och jag och sambon har tittat på massa förlossningsvideos på Youtube. Jag har anmält oss till en gratis föräldrakurs online och ska även boka en Profylaxkurs. Vi tittade faktiskt på Gudrun Schymans förlossning på Youtube igår. Lite av en klassiker från 70-talet som visar ALLT. Den ska vara lätt traumatiserande för somliga så jag rekommenderar kanske inte alla att se den. Speciellt inte om ni är rädda för förlossningen. Då kanske Margaux Dietz passar bättre. Jag har alltid varit väldigt intresserad och fascinerad av förlossningar och jag förstår om detta låter märkligt för vissa av er, men jag har alltid drömt och längtat efter att vara gravid och att få föda barn. Jag har grottat ned mig i allt som rör detta av ren nyfikenhet, även långt innan jag blev gravid. Jag har därför alltid känt mig relativt påläst. Efter att ha sett Gudruns film igår kände jag mig dock som ett stort frågetecken när det kom till de andningsövningar hon gjorde, så en Profylaxkurs känns som ett måste att boka in.

Hur mår bebis?  Enligt baby-apparna är vår lilla ungefär 37 cm lång och väger runt 1,7 kilo i vecka 31. Lillan lever fortfarande rövare i magen och är absolut inte fixerad än. Vi har som sagt tid hos vår nya barnmorska på tisdag. Längtar efter att få lyssna på lill-tjejen igen och se så hon växer som hon ska.

Å kroppen? Jag märker ingen jätte stor skillnad mot föregående vecka. Jag är otymplig och har svårt att sitta vid datorn långa perioder eftersom att bebis trycker upp mot revbenen. Jag är dock otroligt lättväckt just nu och har svårt att somna om när jag vaknar på nätterna. Jag har därför känt mig tröttare och lite orkeslös vilket ni säkert märkt i form av färre uppdateringar på bloggen. En annan sak som uppkommit senaste veckan är en ilande känsla från magen ned mot kissblåsan. Jag känner att jag är kissnödig hela tiden och misstänker att det kanske är urinvägsinfektion. Ska be barnmorskan om att få testa för det på tisdag.

Skillnad mot veckan innan? Humörsvängningarna är tillbaka – kanske hör det samman med bristen av sömn eller så är det helt enkelt alla hormoner. Jag skulle säga att alla känslor är mycket starkare än normalt. Jag gråter för precis allt just nu. Förra veckan skrev jag att min största craving var gröna juicer. Den här veckan har jag varit så sugen på citrusfrukter – läs apelsiner, clementiner, blodapelsiner och FANTA(!). Jag som aldrig väljer Fanta annars… Det fina vintervädret har gjort att jag hittat tillbaka till mina dagliga promenader igen. Så härligt för knoppen med frisk luft, även om sammandragningarna gör att jag inte orkar så långt. Stockholm är verkligen så vackert just nu.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!