Gravid vecka 38

Bild från gravidplåtningen här hemma med Linda Otterstedt.

Veckorna springer iväg – i helgen gick jag in i vecka 39! Här kommer därför en summering av föregående vecka i graviditeten.

Hur mår bebis? Fredagarna har numera blivit ännu bättre – det är nämligen då vi besöker barnmorskan. Från och med förra veckan går vi dit en gång i veckan för att kika till hur lill-tjejen mår och magen växer. Inte för att vi behöver, jag har ju en helt okomplicerad graviditet (hittills iallafall), utan mer för att jag känner att det känns tryggt. Bebis är nu i princip helt fixerad och växer precis som hon ska. Tänk att hon är färdigbakad nu! Undrar när hon tittar ut. Enligt apparna är vår lilla (stora) tjej i slutet på vecka 38 ca  48 cm lång och väger drygt 3 kg.

Å kroppen? Jag mår oförskämt bra för att vara höggravid. Visst trycker det på nedåt, visst är jag trött och otymplig och det är klart att den där molande värken i magen för att inte tala om huggen/ilningarna nedåt inte är sköna. Men jag tänker att det är helt normalt och jag lider inte så mycket av det utan tänker att det bara är några få veckor (eller kanske dagar) kvar av den här graviditeten och de vill jag försöka njuta av.

Skillnad mot veckan innan? Jag tycker denna vecka känts väldigt lik den föregående. Kanske att den där molande känslan (förvärkar?) kommer lite mer ofta. Däremot tror jag att jag mentalt mer och mer börjar landa i att det inte är så långt kvar och därför känns inget så jobbigt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Roligt att allt känns bra överlag trots höggravid! Jag är också gravid men i v 19. Gick ni på någon sådan föräldrakurs och/eller profylax? Hur var dom isåfall? 🙂

    Elin 2021-03-25 07:22:35
    Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!