Gravid vecka 39Bilder från gravidplåtningen här hemma med Linda Otterstedt.

Idag gick jag in i vecka 40(!) och det är bara en vecka kvar till BF. Nedan kan ni läsa om hur jag upplevde förra veckan av graviditeten.

Vad har hänt senaste veckan? I tisdags gick jag på föräldrarledighet. Tanken var egentligen att jag skulle gå drygt 2 veckor innan BF men jag har mått så pass bra och dessutom haft en del saker kvar att slutföra så det blev en vecka längre på jobbet än vad det var tänkt. I övrigt har vi gått i karantän inför förlossningen på allvar. Vi lämnar bara lägenheten för promenader i vårsolen och besök hos barnmorskan. Men annars håller vi oss inne, beställer hem mat och boar. Riktigt mysigt faktiskt!

Hur mår bebis? Enligt apparna är barnet i slutet på vecka 39 ca 50 cm lång och väger drygt 3200 gram och är redo att födas. Hur stor just vår lilla tös är vet ju ingen, inte heller när hon tänkt kika ut. Jag var 49 cm lång och vägde 3335 gram när jag föddes och mamma gick över tiden en vecka med mig. Jag undrar så vem vår tjej är och hur hon ser ut. Satt och tittade på ultraljudsbilden från vecka 20 länge idag och kände sådan kärlek och längtan. Samtidigt har jag senaste veckan också känt en del oro. Allt som är viktigt är ju att hon kommer till oss frisk och mår bra. Vi har ju gjort Nipt-test och ultraljudet såg ju bra ut, men det finns ju inga garantier. Hos barnmorskan idag såg allt fortsatt bra ut.

Å kroppen? Förvärkarna är här! Jag har ju känt tendenser av dessa tidigare, men denna vecka gör det verkligen ont till och från och det råder inga tvivel om vad det är. Jag skulle beskriva det som mensvärk – en molande smärta i mage och nu även rygg som strålar ned i låren. Något jag tror att jag glömt nämna tidigare, men som faktiskt pågått några veckor är att jag är otroligt VARM. Jag är en frusen person som gärna glider runt här hemma med tjocka stickade tröjor, men nu är det jag som springer runt i linne och öppnar fönstret.

Skillnad mot veckan innan? Det här har som sagt varit min första lediga vecka från jobbet så kanske har jag tillåtit mig själv att vara ”mer trött” än tidigare. Jag ställer ingen klocka på morgonen, unnar mig frukost i sängen och tar en tupplur när jag känner för det på eftermiddagen, särskilt om jag haft en dålig natt.

Här kan ni läsa mer:

Gravid vecka 25

Gravid vecka 26

Gravid vecka 27

Gravid vecka 28

Gravid vecka 29

Gravid vecka 30

Gravid vecka 31

Gravid vecka 32

Gravid vecka 33

Gravid vecka 34

Gravid vecka 35

Gravid vecka 36

Gravid vecka 37

Gravid vecka 38

Så tog vi reda på könet

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!