Hur går det för oss i huset?

Nu har vi bott i vårt hus i drygt två månader. En hel sommar har snart passerat och jag är så tacksam för att jag fick avsluta min föräldrarledighet med Sigrid här i huset. Så hur ligger vi till med allt? Är alla rum färdigmöblerade? Alla kartonger uppackade? Några renoverings-planer? Jag förstår att ni är nyfikna! Vi är långt ifrån färdiga, men har gjort oss hemmastadda. Vi har prioriterat de rum vi använder mest och låter saker och ting växa fram. Vad sägs om en liten rundtur? Häng med vetja!

Här i vardagsrummet ska vi investera i en stor mysig matta och en nytt soffbord. Glasbord med en lös skiva är inte precis optimalt med en röjjig liten 1,5-åring som helst klättar upp på allt. Vi vill gärna också komplettera med en eller kanske två fåtöljer hit. På väggen bredvid braskaminen mitt emot fönstret drömmer jag om att platsbygga en bokhylla i ek. Gardinera lämnade underbara Sanne kvar till oss. Tack! Jag funderar dock på om jag vill sy upp längre längder och hänga dem högre där de är högt i tak, trots att fönstret slutar långt ned. Jag tror att takhöjden skulle upplevas tydligare då. Tåls att fundera på…

Köket renoverade tidigare ägare precis nyligen. Otroligt lyxigt att få flytta in och njuta av ett så vackert kök. Som jag skrivit om tidigare så tänker jag att köket får vara lite av en utgångspunkt när vi inreder. Vi kommer fortsätta med detaljer i ek för att skapa en röd tråd genom hemmet. Tidigare ägare hade beställt en annan blandare som dessvärre inte fungerade här. Den som sitter här nu är därför provisorisk, så den ska vi byta ut. Förmodligen lutar det åt en i matt krom. Var inledningsvis inne på en i svart men vasken och detaljer på vinkyl osv är i krom och kan tycka att det blir lite mycket svärta. Lampan över köksön köpte vi av tidigare ägare och vad som inte syns på dessa bilder är att vi nu också har en matplats! Ni får se mer i veckan.

I hallen har vi garderobsdörrar i samma ek som i köket. Här har en liten dörrmatta fått flytta in och en stor spegel med svart ram sitter nu på väggen vid trappan upp till övervåningen.

I vårt master bedroom har vår gamla säng och gavel (från Mille Notti) kommit på plats. Jag har en vision om att bygga ut väggen 1-2 dm på varje sida så öppningen blir mindre för att vi ska få plats med varsitt vägghängt sängbord. Tills dess att den planen eventuellt blir verklighet får ett nytt sidobord från &Tradition agera sängbord på ”min” sida. Jag älskar dock denna lösning med en liten ”WIC” (eller det kanske var att ta i, garderobsvägg är kanske mer korrekt) bakom sängen. Eftersom att garderoben är så ”öppen” vill jag gärna byta klädstången till en mer rejäl variant med finare fästen. Vi gjorde det i våra IKEA-garderober i hallen i stan och det blev ett stort lyft. På väggen sitter en spegel från Sleepo.

I TV-rummet på övervåningen har i princip alla möbler från vårt gamla vardagsrum fått ta plats. Med tiden är jag sugen på en förändring även här.

Sigrids rum är också fixat lite ”provisoriskt” med hennes möbler från förra lägenheten. Klädskåpet är egentligen lite överflödigt då hon har egna garderober nu och Billy-hyllan samt kryddhyllorna har fortfarande samma kulör som hon hade på väggarna i förra lägenheten, men det får duga ett tag framöver. Tanken är att göra ett omtag om några månader när hon växer till sig och får en ny säng samt är tillräckligt stor för lite nya leksaker (drömmer om att ge henne ett dockskåp och ett litet kök bland annat). Då ska vi måla om. En ny mysig matta från Little Loui har jag dock beställt, samt ett bollhav som hon ÄLSKAR. Sänghimmlen köpte jag till förra rummet, men den hann aldrig komma upp där.

Utanför vårt sovrum ser det ut så här. En lite svårmöblerad yta pga att jag inte riktigt kan komma på vad vi vill använda den till. Jag minns att jag tipsade Jacob & Sanne som bodde här innan oss att ha ett skrivbord här, men vi kommer använda deras gamla ”bio-rum” till hemma-kontor, så det behovet har vi inte riktigt i dagsläget.

Framtida hemma-kontor. Längtar SÅ efter att sätta tänderna i detta rum. Mattan ska förmodligen bort men ligger här provisoriskt. Om någon är sugen på att köpa den – hojta till! Det var (nästan) alla rum. Jag har fått feedback att ni vill följa processen så jag hoppas att ni uppskattar dessa inlägg trots att inget är klart än.

Uteplatserna har jag ju visat er HÄR och HÄR. Det var helt rätt beslut att prioritera dem eftersom vi flyttade in mitt i den heta sommaren. Vi har verkligen kunnat njuta till max vid poolen. Vi har en trädgård och en utemiljö, den är kanske inte exakt vad vi önskar, men det är heller ingen stress att fixa allt nu, nu, NU. Visst drömmer vi om en egen örttrådgård och att kanske se över planteringar, ny stenläggning, fasad, pergola och parkering. Men det får växa fram med tiden. Med det sagt – en riktigt skön grej med att flytta till det här huset är att vi planerar att bo här LÄNGE. Det här är ett hus, ett projekt, som kommer och får ta flera flera år att få som vi vill ha det. Samtidigt kan vi luta oss tillbaka och bara njuta av det som vi redan har. Vårt hem. Vi känner att vi tar saker efter hand, när lusten finns och prioriteringen känns rätt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!