Säg hej till vår nya grill!

Ni som följt mig och min fästman har full koll på att grillat ofta står på menyn hemma hos oss, oavsett årstid. Jag brukar skoja och säga att min fästman är lite som Fredde i Solsidan, det är inget som stoppar honom från att slänga något på grillen, varken tid på året eller klockslag på dygnet. Bara för att ni ska förstå hans besatthet – när vi skulle flytta från vår lägenhet i Nacka och letade lägenhet i innerstan var en av punkterna på hans kravlista för den nya lägenheten att det skulle vara tillåtet att grilla på balkongen. Medan det på min önskelista fanns attribut som sekelskiftesdetaljer, öppen spis och mycket förvaring. Allt inom en rimlig budget förstås. Behöver jag ens nämna att vi letade ett tag? Men skam den som ger sig. Vi hittade till slut en lägenhet högst upp i huset med tillstånd att grilla och med tillräckligt stor balkong för att vår kompakta Broil King Baron 340 skulle få plats. Dock fanns inte en tillstymmelse till sekelskiftescharm eller förvaring i hela lägenheten (med det ordnade vi ju upp som ni vet).

Hur som helst – när det stod klart att vi skulle lämna innerstan för villaliv ute i Nacka tog det inte många sekunder innan vi började drömma om sommaren i huset och uteplatserna som skulle inredas med mycket plats för umgänge och häng med vänner. Genast väcktes drömmen om ett utekök och en ny större grill nu när utrymmet inte längre var begränsat. Vi sökte efter en grill med hög kvalitet och prestanda med stor grillyta och som samtidigt passade huset och den stora uteplatsen rent designmässigt. Eftersom vi haft en grill från Broil King de senaste åren som vi varit väldigt nöjda med började vi snegla på en större modell ifrån dem. Rätt omedelbart föll vi båda för den maffiga och eleganta modellen Regal S 690 IR som hade allt det där vi drömde om…och lite till!

Maffig minst sagt! Så snyggt med rostfritt stål tycker jag.

Snygg, elegant och mångsidig helt i rostfritt med stooor grillyta. Den har totalt 8 brännare och två separata grillugnar med varsin värmehylla. Perfekt för oss som gillar att grilla till många och de separata grillugnarna är också toppen när man grillar olika typer av mat samtidigt, eller om man som vi har en del vegetarianer i vår umgängeskrets och helst grillar deras mat separat. Den lilla ugnen har gjutjärns galler, medan den större har galler i rostfritt stål, som ger lite olika karaktär på grillningen

När det bara är vi använder vi oftast bara den lilla grillugnen (går mindre gasol).

I ena sidobordet göms en infraröd brännare där man kan bryna/grilla kött på extremt hög temperatur.

I nästa vecka planerar vi att inviga rotisseribrännaren som ingår dvs grilla köttet på ett roterande spätt. Ska bli kul att testa!

Att bygga ett helt utekök kändes alldeles för övermäktigt just nu men med den här grillen får vi känslan av ett utekök, den är ju otroligt mångsidig. Här finns också både gott om förvaring i skåpen under grillen och avställningsytor på sidorna.

I krukor på altanen nedanför grillen har vi färska örter och citrusträd. Så vi har verkligen skapat vår lilla matlagningsoas här ute.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!