Lillans rum

I helgen blev jag vi i princip helt färdiga med den lilla barnkammaren. Jag skrev ju om våra planer för lillans rum i det här inlägget och jag tycker vi har hållit oss rätt bra till ursprungsplanen. Att göra en mood board är verkligen mitt bästa tips när man vill få till en röd tråd och ska inreda ett rum.

Som jag skrev sist så har vi beslutat att ha kvar en 90-säng här inne trots att rummet inte är så stort. Vi bor ju i en lägenhet med tre rum och kök och vill gärna att någon av oss ska kunna sova ostört ibland om lillan har en dålig natt. Utrymmet är därför begränsat men jag tycker ändå att vi fått till en mysig atmosfär och känslan av att det är hennes rum.

Vi har valt en spjälsäng från Stokke till vår lilla tjej. Det är en växa-säng som går att bygga ut i takt med att hon växer och blir större. Sänghimlen och stativet är också från Stokke och ger verkligen den där ombonade känslan. I spjälsängen, Stokke Sleepi Mini, har jag bäddat med tillhörande bäddmadrass, bäddmadrasskydd, underlakan och spjälskydd. Panda-kudden är en babykudde med ergonomisk form från Candide. Jag har förstått att bebisar och i synnerhet nyfödda inte använder/ska sova med täcke, men jag beställde ändå ett set med täcke och kudde för vagga/vagn och har bäddat med ett urgulligt påslakan-set med söt volang från NG baby, bara för att det är så gulligt. Musikmobilen är från Elodie Details och mjukisdjuren från Jellycat. Filten som hänger på sängen är från Mini Dreams.

På väggarna har jag satt upp små hyllor som egentligen är kryddhyllorna Bekväm från IKEA som jag målat i samma kulör som väggarna (antikgrå från Jotun). Här ser ni bland annat boken Majas alfabetssånger – jag och min syster älskade dessa sånger som barn och jag kan fortfarande varenda sång utantill så när jag såg denna hos Babyland var jag tvungen att klicka hem den.

Det söta gungfåret från Bloomingville dröjer det några år tills lill-tjejen kan använda. Men det var så sött så kunde inte låta bli. Om inte annat blir det en rolig leksak för vår lilla tjejs äldre kompisar när de är på besök.

På tal om leksaker kommer det ju dröja innan det blir aktuellt för lillan att använda dessa – men de är fina som dekoration tills hon är tillräckligt gammal. Plocklådan som ni ser i hyllan är från Sebra och det lilla tåget är faktiskt ett ”födelsedagståg” med medföljande siffror och plats för små ljus – perfekt att plocka fram på barnkalaset. Hyllan är en Billy-hylla som vi målat in i samma färg som väggarna, mer om den i ett annat inlägg.

Vimpeln/flaggspelet har jag sytt med hjälp av mamma. JaBaDaBaDo har en fin variant som finns i grått och rosa om ni är ute efter något liknande.

Är ni nyfikna på lillans garderob kan ni klicka er in HÄR och läsa om hur jag gjort om ett gammalt vitrinskåp till ett klädskåp.

Hur fina är inte dessa ballonger från Filibabba?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Så himla fint och smakfullt! Ser fram emot mer om Billy, hur snygg som helst den också.

    Anneli 2021-04-06 06:41:36
    Svara
  • Så fint! 😊vill gärna se mer och hur du har gjort med billy hyllan 😍

    Emelie 2021-04-03 18:17:49
    Svara
  • Så ljuvligt rum hon kommer att må som en liten prinsessa.
    Lycka till med förlossningen.

    Lisa 2021-04-03 02:02:52
    Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!