Så vill jag inreda barnkammaren

Att ”boa” och fixa i barnkammaren är så mysigt och en fin förberedelse inför vår lilla tjejs ankomst. Jag älskar att sitta där inne i hennes lilla rum och pyssla och vika hennes små kläder. Nu börjar det också bli hög tid att komma i ordning och sätta de där sista detaljerna. Idag tänkte jag visa hur jag tänkt inreda här och med vad.

Vår barnkammare är målad i väggfärgen Antikgrå från Jotun Lady. En varm grå färg. Färgskalan jag vill inreda i är därför en grå bas blandat med vitt och rosa. Därtill vill jag addera ljusa träslag och lite brunt/beige för värme. Vi har vita gardiner från tak till golv som täcker ena kortsidan av rummet.

Jag har beställt en supersöt spjälsäng från Stokke till lill-tjejen som är en växa-säng som ska stå där inne. Den går att bygga ut när hon växer genom att köpa till delar. Detta minsta ”steg”, Stokke Sleepi Mini, är bara för söt. Jag gillar verkligen att den har hjul och är nätt och smidig vilket gör att den går att förflytta lätt i hemmet. Jag har även beställt den tillhörande sänghimmelen och stativet och tänkte komplettera med en gullig musikmobil. JaBaDaBaDo har massa fina alternativ! Den här lilla kaninen är ju så söt!

Tillhörande bäddmadrasskydd, spjälskydd och underlakan från Stokke är beställt. Jag tänkte även klicka hem täcke och påslakan – mest för att det är gulligt och fint och kanske inte för att bebis kommer använda det i början. Tycker ett med fin volang från NG Baby är så gulligt! Därtill tänkte jag satsa på fina filtar och plädar. Jag har hittat så fina gallerfiltar och muslinfiltar i ljuvliga rosa, vita och grå nyanser. Filtar kan man (tydligen!) inte få för mycket av i bebistider.

Man blir ju överöst med tips och uppmaningar på hur man ska agera som förälder och vi har redan insett att man omöjligt kan ta till sig allt man hör, men ett tips vi tagit till oss är att försöka sova lite i skift och inte vara uppe och vakna samtidigt för att trösta på nätterna, utan låta ena föräldern sova för att åtminstone någon av oss ska vara någorlunda alert och orka dagen med jobb och ”markservicen” hemma. Vi kommer därför ha kvar en 90 cm bred gästsäng i barnkammaren, eftersom vi bor i en trea, för att någon av oss föräldrar ska ha möjlighet att sova avskilt. Den fullstora sängen har fått en vit sängkappa med volang och tanken är att bädda med vita sängkläder som matchar de i spjälsängen. För att skapa en mer ombonad känsla funderar jag på att köpa en sänghimmel i grått till denna säng och kanske också komplettera med en gavel.

I övrigt har jag tänkt fin dekoration i form av vimpel/flaggspel, fina prydnadsballonger och en del leksaker. Jag är fullt medveten om att lill-tjejen inte kommer leka med leksaker på många månader, men jag tycker det kan vara fint att dekorera med lite små babyleksaker och barnböcker redan nu. Gosedjur känns dock som något man introducerar tidigt. Babyland har så mycket fina mjukisdjur. Vi har redan nu klickat hem den söta björnen Fletcher från Jellycat som vi har mellan oss på natten för att den ska dofta oss vilket enligt utsaga ska ge bebis trygghet.

I kollaget nedan ser ni en mer samlad bild på hur jag tänker mig. Kanske kan det också inspirera någon av er som också går i väntans tider? Föredrar ni andra färger finns många av produkterna i andra kulörer. Det rosa går t ex enkelt att byta ut mot t ex grönt, gult eller kanske blått?

 1. Spjälsäng Stokke Sleepi Mini.
 2. JaBaDaBaDo Speldosa (Bunny).
 3. Ballonger från Filibabba.
 4. Filt i spets från Mini Dreams.
 5. Fin, klassisk nalle från Jellycat.
 6. Napp från Bibs.
 7. Napphållare Elodie Details.
 8. Gullig bitring från Jellycat i trä med en mjuk liten kompis på.
 9. Musikmobil från JaBaDaBaDo.
 10. Flaggspel/Tygvimpel från JaBaDaBaDo.
 11. Sänghimmel från Jollein.
 12. Muslinfilt Hannah Liewood.
 13. Poster i träram Desenio.
 14. Vägghylla Mingus Bloomingville. Fin att placera upp och ned för förvaring av böcker/mjukisdjur, eller som på bild och hänga bebis finaste klädesplagg på galge på stången.
 15. Plocklåda i trä från Sebra.
 16. Gallerfilt Soft Grid Vinter & Bloom.
 17. Gungfår Bloomingville.
 18. Sängkläder NG Baby.
 19. Födelsedagståg Bloomingville.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Home

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!