DIY: Gör ett klädskåp till bebis av ett vitrinskåp

Minns ni att jag berättade om att jag höll på att fixa ett klädskåp eller en liten ”mini-garderob” till lill-tjejen? Ni hittar det inlägget HÄR. Nu är det hur som helst färdigt och jag tänkte visa er resultatet. Skåpet är från början från Ikea och jag köpte det på Blocket för nästan 10 år sedan. Tyvärr har det utgått ur sortimentet men ni som är sugna på ett liknande kan använda ett annat vitrinskåp – t ex Hemnes från Ikea.

Det vi gjort är att flytta ner hyllplanen för att skapa plats för en avhängningsyta längst upp där vi placerat en klädstång från Bauhaus.

Även originalknopparna är utbytta mot ett par i mässing från Beslagdesign. Hur fint är inte det här lilla setet från Marmar Copenhagen förresten? Kommer förhoppningsvis passa perfekt till sommaren. Ni hittar toppen här och byxorna här hos Ellos. Har fått en del frågor kring var jag köpt bebis-kläder och jag vill börja med att säga att lillan har fått massvis(!) av kläder från vänner och familj (både nytt, men även fått ärva av våra vänners barn). Därav är skåpet minst sagt välfyllt. Men tillbaka till frågan – det mesta jag har köpt är från H&M, Zara, Mango, Åhléns och Livly. Jag vill även dela med mig av tipset om att köpa pyjamas med dragkedja – finns fina och prisvärda hos Kappahl och Lindex.

På hyllplanen har jag placerat fina korgar från Zara Home.

I korgarna har jag vikt lillans kläder enligt KonMari-metoden. Varje storlek har fått en (eller fler) korgar.

Förutom lillans kläder har jag vikt in en hennes filtar. Gallerfilt i rosa Babyland, gallerfilt i vitt från Babyland, mönstrad filt från Newbie.

Alla galgar är från Zara Homes barnavdelning (som förövrigt har så så så fina grejer till barn/bebis).

Nappar från Bibs (köpt hos Babyland), napphållare från Elodie Details och lillans lilla Kaninis som hon fått i gåva från vår vän (jag tror den är från Jellycat).

I den runda korgen ligger hennes små strumpor (finns det något sötare?). Filtarna i bakkant är från Summerville, Livly och Coin de reve.

På de rosa galgarna har jag hängt de lite större storlekarna. Ser ni tofflorna? Fick dem på babyshowern. Så söta!

I lådan längst ned i skåpet har jag placerat förvaringskorgarna Skubb från Ikea. Älskar dessa! Här har jag vikt hennes sängkläder, dregglisar, mössor och nappar.

Sängkläderna är från när jag var liten. Så gulligt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej,
    Tack för en fin blogg. En av få sidor jag fortfarande klickar mig in på! Jag undrar om du har något tips på en fin tavla liknande den i föregående inlägg. Jag har sett liknande tavlor hemma hos flera influencers men vet inte var de finns att köpa. Jag vill alltså ha en inramad canvastavla, inte poster. Du som brukar ha koll på det mesta kanske vet?

    Kram Ida

    Ida 2021-03-22 12:58:39
    Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!