Klädskåp för babyn

Idag är det sista riktiga dagen av min julledighet. Det känns lite jobbigt och vemodigt om jag ska vara ärlig. Jag har verkligen njutit av dessa lediga dagar med min fästman och börjar faktiskt tillslut landa lite i att vi väntar barn. Vi har både två jobbat otroligt mycket under förra året och det var länge sedan vi tillät oss att bara göra precis vad vi känner för utan några som helst måsten. Så välbehövligt! Jag hoppas att ni också haft en fin jul. Jag och magen har växt rejält under ledigheten och jag får rätt ont i revbenen på höger sida när jag sitter länge, är därför lite orolig för hur det kommer gå att jobba där jag förväntas sitta framför datorn 8h per dag. Saknar mitt höj- och sänkbara skrivbord på kontoret, men kanske går det att få till en lösning där det går att stå även här hemma. Tips någon? Jag mjukstartar hur som helst med halvdag imorgon och röd dag på onsdag vilket känns skönt.

Nu till något som jag börjat planera lite för under ledigheten är barnkammaren. Vi har börjat tömma det rummet, dock mycket kvar som ska rensar/säljas. Ni som följer mig på instagram har redan sett det här lilla skåpet som jag visade på min story för några veckor sedan. Jag skrev om ett Blocket-fynd igår och ska sanningen fram är detta skåp också köpt på Blocket för ett antal år sedan. Det kommer ursprungligen från IKEA och heter ”Smådal” men har dessvärre utgått. Jag hade skåpet i min första lägenhet (kanske någon av er minns?) och det har stått på landet sedan jag flyttade ihop med min sambo. Nu har det fått flytta in till oss (tack mamma och pappa för att ni konkade hit det) och tanken är att det ska stå i barnkammaren och agera klädskåp till den lilla.

Egentligen har skåpet tre hyllplan men jag har tagit bort det översta och tänkte här montera en stång (från Bauhaus) där en del av babyns kläder ska få hänga på galgar. Funderar på om jag ska spackla igen de hål som inte används eller bara låta dem vara. När kläder etc kommer på plats tror jag inte att man kommer tänka på dem lika mycket. Knopparna som satt på skåpet från början är utbytta mot ett par i mässing från Beslagdesign och jag tänker att de nog ska få sitta kvar. Men frågan är om jag ska välja en klädstång i mässing eller en vit.

Förutom klädstång har jag köpt ett gäng barngalgar och massa söta små lådor till skåpet där ja tänker förvara små saker, mjukisdjur, små filtar och kläder.

Ljusslingan är från IKEA. Köpte den tidigt i graviditeten. Tyckte den var så söt med tyllen så kunde inte låta bli.

Både galgar och korgar är från Zara Home. Hade egentligen siktat in mig på dessa korgar med lock så att man kan stapla dem på varandra eftersom de inte är så höga. Men bestämde mig tillslut för dessa i vitt istället. Är ni ute efter billigare alternativ vill jag tipsa om att IKEA har mycket fina små lådor och även Jysk. Är själv inne på att komplettera med två av dessa lite högre.

Men tillbaka till mitt val kring klädstång. Kan verkligen inte bestämma mig för om vitt eller mässing är finast. Mässing passar fint med knopparna och känns mer ”lyxig” samtidigt som den vita ger ett mer lugnt intryck.

Ovan med stång i mässing (stången ska allt så monteras inne i skåpet men la den så här för att jag/ni skulle få en känsla).

Här med vit stång.

Så vad röstar ni på – mässing eller vit? Kommentera gärna 🙂

Här är några av mina inspirationsbilder som jag hittat på Pinterest för er som har svårt att se framför er hur jag tänker mig.

Bilder lånade från theophile-patachou.com

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Så fint! Undrar vart du har köpt den söta prickiga bodyn med en nallebjörn på?

  stella 2021-08-12 10:33:16
  Svara
 • Mässing =)

  louise 2021-01-12 09:52:15
  Svara
 • Tror på mässing ändå. ”Binder ihop” det hela på ett fint sätt 🙂

  Caroline 2021-01-11 10:44:15
  Svara
 • Då får jag vara kärringen mot strömmen då 😉 Jag tycker mässing blir finast eftersom det bryter av och poppar mer än med en vit. Blir också fint att det tar upp knopparna samt andra ev mässingsdetaljer i rummet.

  Cissi 2021-01-10 17:14:12
  Svara
 • Om man vill stå och jobba hemma, och har en bärbar dator, funkar strykbrädan fint som skrivbord. Det får ju dock inte plats så mycket grejer, men som variation är det en lösning.

  Helene 2021-01-10 09:15:26
  Svara
 • Vit

  Josein 2021-01-10 00:16:25
  Svara
 • Vitt blir snyggast 🙂

  Emilia 2021-01-06 22:04:23
  Svara
 • IKEA har små vita pluppar för sådana förborrade hål. Perfekt sätt att dölja dem och att det går att pilla loss om man sen vill flytta hyllplanen 🙂

  Emma 2021-01-05 15:56:09
  Svara
 • Vit

  Lisa 2021-01-05 11:54:25
  Svara
 • Vit 😃 Blir mer lugnt när kläderna kommer på för ögat!

  Emma 2021-01-05 10:18:53
  Svara
 • Snyggt! Vitt tyckte jag blev finast, mer harmoniskt.

  Elin 2021-01-05 07:52:02
  Svara
 • Men WOW! Sitter själv här hemma i v33 (första barnet) och med ett liknande vitrinskåp jag inte vet vart jag ska ställa i vårt kommande hus vi flyttar till snart. NU vet jag exakt vart jag ska ställa det och vad jag ska bygga om det till. Älskar det! 😍 Tack!

  Nicole 2021-01-04 16:57:34
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!