Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Uppdatering renovering: Stenskivor i köket

Ni som följer vår renoveringsresa vet att den har varit allt annan än lätt. Sakar och ting har dragit ut enormt på tiden och ett tag tvivlade jag nästan på om vi någonsin skulle kunna flytta in. Men nu äntligen går det framåt på riktigt och vi kan verkligen se framsteg varje dag och hur vårt drömhem sakta men säkert växer fram. Bilden ovan är en selfie som jag tog i bilen på väg ut till Täby en helg i september (känns som evigheter sedan). Vi hade nämligen siktet inställt på Svenska stengruppens showroom…

Vi använde oss av Svenska stengruppen när vi beställde skivor till våra skåp/byråer i förra lägenheten i hallen, badrummet och sovrummet och blev så nöjda med både kvalitet på sten men också otroligt proffsig service och snabb leverans. När det var dags att planera köket i vår nya lägenhet så åkte jag till deras Showroom på Birger Jarlsgatan direkt för att planera och kika på prover. De föreslog att vi skulle komma ut till deras anläggning i Täby där de har verkstad och lager för att kunna välja ut våra skivor själva. Sagt och gjort – vi åkte dit!

De kan beställa hem helt otroliga stenskivor. Hur snygg var inte den här skivan? Så häftig!

Vi som satsar på klassiska materialval hade istället siktat in oss på en mer tidlös sten. Vi fick gå runt och kika på olika stenskivor och bestämde oss tillslut för en 2 cm tjock i carrara marmor. Totalt beställde vi tre skivor (en till köksön, en till diskbänk/köksbänk och en som ska sitta som stänkskydd på väggen ovan bänken). Alla är från samma block vilket gör att de har samma nyanser.

Innan skivorna sågades till och anpassades till vårt kök så kom Svenska stengruppen ut till oss och tog mått på köket på plats. Vi bor ju i ett gammalt hus där inget är riktigt rakt, så därför kändes det extra skönt. Så här såg köket ut då…

I förra veckan var det dags för första leveransen. Här monteras den första skivan…

Hur fin?

Förberett för diskho, blandare och diskmaskinsavstängning. När denna skiva var på plats tog de nya mått för skivan som ska sitta ovan på väggen.

Här är även skivan på köksön på plats, förberedd för induktionshäll i köksön! Vi valde 30 cm överhäng där vi kan ha barstolar. Gissa om min älskade fästman kommer trivas här. Han som älskar att laga mat och att socialisera! Det slog mig precis att jag inte visat er vad vi beställt för vitvaror. Måste skriva ett inlägg om det, de är nämligen så så så fina!

Imorgon levererar Svenska stengruppen sista skivan i köket, den som ska sitta på väggen över köksbänken. Då kommer de även att underlimma vår diskho.

Visst blir det bra?! Jag längtar tills köket är målat, golvlister och vitvarorna på plats, knopparna dit skruvade och sista skivan är uppsatt. Så kul att få rita sitt drömkök! Såklart får ni se mer bilder så fort vi kommit en bit till…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej,

  Har ni matt eller polerad marmor?

  /Mimmi

  Mimmi 2020-07-02 13:20:35
  Svara
 • Hej!
  Så himla snyggt! Jag är själv inne på en renovering och funderar på att ha marmor i köket. Jag får dock väldigt många negativa kommentarer så fort jag nämner detta om att den är superkänslig och blir fläckig direkt.
  Vad är din erfarenhet? Det är ju det snyggaste som finns!

  Nenne 2019-12-22 07:02:40
  Svara
  • Svar på Nennes kommentar.

   Hej Nenne! Jag har verkligen bara bra erfarenheter av marmor, annars hade vi inte valt det igen. Vi hade det i förra lägenheten i köket och upplever det inte alls som att den blev ”förstörd”. Vi lagar mycket mat hemma och är inte super försiktiga på något sätt. Visst kan det bli lite märken som syns i vissa ljus, men jag tycker det är lite av charmen? Det är ju ett levande material! Är du superkänslig och vill att den ska vara helt ”fläckfri” över tid kanske det är bättre att satsa på ett annat material, men är du mer av min uppfattning att det inte gör så mycket med små ”märken” så tycker jag att du ska köra! Väldigt tidlöst och klassiskt!

   emelieekman 2019-12-22 13:53:58
   Svara
 • Hej! Följer din renovering med spänning – vi renoverar själva en lägenhet och är ett par veckor bakom er i processen. Hur mycket överhäng har ni till bänkskivan som är till de väggmonterade köksstommarna?

  Inez 2019-12-20 13:12:24
  Svara
 • Så fint!! Wow! Handstryker ni själva? Har tänkt ge mig på det men vet inte om det är svårt att få bra!

  Johanna 2019-12-19 11:47:42
  Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!