Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DIY: förvaringsmöbel i badrummet av ikea-stomar

Det har trillat in en hel drös med med frågor kring vårt badrum och i synnerhet vår förvaringsmöbel där inne. Men vi tar det från början…

När vi valde material till badrummet var det viktigt för mig att tänka klassiskt. Ett badrum är inget man renoverar bara så där och därför var ledstjärnan att det skulle kännas tidlöst och samtidigt passa bra med arkitekturen och byggnadsåret, det vill säga nutid. Vi valde därför den klassiska 15×15 kakelplattan på väggarna i halvstensförband med en relativt ljus fog. Vi valde blandare, dusch och andra fasta detaljer i krom. På golvet la vi en ljusgrå granitkeramikplatta.

Vi valde en vit badrumskommod med lådor där en del av mitt smink samt schampo, tvättmedel etc ryms. Tvål och handkräm som står på handfatet kommer från Byredo… och ser ni att mitt lilla ekollon jag plockade i höstas har fått fart och blivit en liten mini-ek?!

Vårt badrum är relativt stort och jag kände att vi inte riktigt utnyttjade hela ytan där inne. Dessutom saknade jag att förvara linne, frotté, sängkläder etc i badrummet vilket vi gjorde i förra lägenheten. Vi bestämde oss därför för att bygga en förvaringsmöbel där inne. Vem säger nej till mer förvaring? Nej, jag tänkte väl det.

Vi byggde skåpet av fyra köksskåpsmoduler Metod i måtten 80x37x60 från Ikea samt deras släta vita lucka Veddinge. Eftersom att stommen är vit valde vi här bort täcksidor på kanten (vilket vi t ex har i hallen och sovrummet på skåpen vi byggt där).

Benen vi valde är från Pretty pegs & heter Harald i höjden 17 cm. Gillar de så mycket! Gillar verkligen Pretty Pegs sortiment med massa snygga och häftiga ben som lyfter ”vanliga” Ikea-möbler. De har även massa fina handtag och knoppar samt olika mönster/färger i trä som sätts fast på just Ikeas luckor. Så smart. Som ni ser på bilden ovan ville jag få känslan av ett det var en möbel och inte tre moduler. Därför valde vi att endast sätta två ben i framkant och skruvade istället ihop skåpen med varandra. För att skapa extra stabilitet satte vi fyra ben i bakkant (vilket inte syns om man inte som på bilden ovan befinner sig i marknivå).

Till toppen måttbeställde vi en stenskiva i marmor från Svenska stengruppen. Visst är den snygg? Jag tycker denna skiva tillsammans med de häftiga benen verkligen lyfte hela badrummet till en ny nivå.

För att skapa extra rymd placerade vi en rund 110 cm i diameter bred spegel från House Doctor på väggen centrerat ovanför skåpet. Just nu har jag ställt en sminkspegel tillsammans med den maffiga vasen Pallo från Skruf och en spegelbricka från Aytm med parfymer på samt en ljusstake på skåpet. Handdukarna är från Gant.

Ni får ursäkta kvalitén på bilderna – jag hittade inte min systemkamera så knäppte bilderna med mobilen nu ikväll. Jag får se till att ta bättre bilder i dagsljus en annan dag. Har ni några frågor är det bara att kommentera nedan så ska jag försöka svara så gott jag kan.

Trevlig kväll finisar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej!
  Ditt badrum är verkligen jätte Fint! Så snyggt inrett med alla detaljer. ? jag Vill bara säga att detta med att sätta IKEAs köksstommar i badrummet är inget som rekommenderas då de stommarna inte är gjorda för den luftfuktigheten som blir i ett badrum. Ej heller luckorna. Jag har hört andra som gjort det där de fick byta allt efter ca 2 år.
  Bra att tänka på innan man far iväg och börja inhandla.
  Kram på dig!

  Ebba 2019-01-30 12:22:15
  Svara
  • Svar på Ebbas kommentar.

   Hej! Tack för din kommentar 🙂 Har inte ens tänkt på det, men det stämmer säkert! Värt att tänka på. Mina föräldrar har gjort likadant hemma hos sig och de har hållt fint i över tio år så det finns nog fall när det fungerar också. Dock har de glasluckor så kanske håller bättre… Håller tummarna för mina 🙂 Kram!!!

   emelieekman 2019-02-02 07:42:42
   Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!