Sigrids nya rum

Vi skyndar som ni vet långsamt här hemma. Vi har ju ingen stor renovering framför oss i närtid men alla rum ska inredas och piffas med enkla medel. Jag känner med handen på hjärtat ingen stress i huvudtaget på att ”komma i mål” utan njuter av resan. Vi har valt att prioritera de rum vi använder mest så som kök, vardagsrum och våra sovrum. Med det sagt är ju inte heller dessa helt klara, men så välfungerande att vardagen flyter på. Lill-tjejens rum fick ni ju se en liten glimt av i förra veckan. Men ni ville se mer, och visst ska ni få det! Precis som jag skrev då är det lite provisoriskt fixat med hennes befintliga möbler från lägenheten i stan.

Hyllorna kommer från Ikea (Billy och Bekväm) vilka vi målade in i samma väggfärg som var i hennes förra rum. Jag skrev ett inlägg om det HÄR.

Det lilla klädskåpet är ett gammalt vitrinskåp som jag byggt om. Ni kan läsa om hur HÄR. På skåpet står fina förvaringskorgar som jag hittat hos Jolly room om jag inte minns helt fel.

Flaggspelet sydde jag (läs min mamma) till Sigrids förra rum inför hennes ankomst. SÅ fint. Sänghimmlen och det lilla gungfåret är båda från Babyland.

Hennes mysiga matta och bollhav kommer från Little Loui.

Sigrid är snart redo för en större säng, vi tänker oss en vanlig ramsäng utan ben som vi ställer direkt på golvet så att hon lätt kan kliva ur själv om hon vill komma in till oss på natten och samtidigt behöver vi inte oroa oss för höga fall ner för sängen på natten. Vad tror ni om det? Eller vill man ha en ”växa-säng”? Ni med äldre barn – när bytte ni ut spjälsäng till ”vanlig” säng? I samband med detta tänker vi att vi gör ett omtag med lite ny väggfärg möbler som passar den åldern…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Min pojke är 2 år och får sova i spjälsängen. Delvis för att han rör sig mycket i sömnen och delvis för att den är mindre än en ordinarie säng. Han ligger fortfarande inne i vårt sovrum och har inget eget rum.
  Fördel med fullstorlek på säng är att det är lite mer ekonomiskt än att ha ett mellanting. Nackdel är väl att det är onödigt skrymmande under en längre tid. Jag tror nog att en växa-säng är rätt bra ändå. Så länge barnen kan ha större lekyta i sitt rum ska det prioriteras. Men nu leker barn säkert sällan där när de är under 5 år utan de leker nog där föräldrarna är.

  Camilla 2022-09-16 09:23:52
  Svara
 • Vart är förvaringslådorna i klädskåpet ifrån?☺️

  Malin 2022-09-13 17:03:04
  Svara
 • Köpte 120 säng vid 1 års ålder (utan ben), då den ändå fick plats i dotterns rum.. Benen får åka på när hon blir lite större. Den sängen kommer hon kunna ha länge. 🙂

  Linda 2022-09-02 16:56:34
  Svara
 • Om sängen är en stokke sleepi går den ju att använda som växa-säng, dvs ta bort ena sidan så att hon kan krypa in och ur den. Så tänkte vi göra för vår lilla kille 🙂

  Camilla 2022-09-01 10:10:51
  Svara
 • Åh så fint!
  Vi köpte normalsäng direkt med sidobräde så han inte dimper i golv. Väldigt nöjd med det för då kan man ligga och läsa saga. Kunde t o m slagit till på en 120 cm säger jag nu som efterklok men det här går också bra.

  Frido 2022-08-30 21:11:10
  Svara
 • jag tror på att utgå ifrån barnet, och inte hur andra gjort. Jag såg kommentaren om en stor säng. i vårt fall hade det varit helt onödigt då vår son sover jättebra. vi sitter jämte hans växasäng och nattar. i vårt fall så tar det mycket längre tid att ligga ned och natta. så vi sitter, läser, släcker, är tråkiga i mörkret och då somnar han. sen kommer han över till oss på natten/morgonen. Alla får på så sätt den bästa sömnen.
  Har full förståelse för att alla barn inte funkar såhär, därför tänker jag att känn efter hur det funkar för er. Hur ni nattar nu osv.
  Lycka till! så fint ni har det och fixar hela tiden

  kim 2022-08-30 11:06:37
  Svara
 • Våra barn har direkt fått en stor säng, 120cm så kan man sitta/ligga i sängen när man nattar och sova där med dem om de inte vill sova själva ibland.

  Carolina 2022-08-30 06:57:26
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!