Tips till alla er som vill renovera tidstypiskt

Jag får trots att vi flyttade från vår lägenhet för ett bra tag sedan frågor om vår renovering. Det gör mig både glad och smickrad eftersom att jag la ner hela mitt hjärta och min själ i den för att få till rätt genuina känsla. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknar vår sekelskiftespärla. Gamla hus och lägenheter är verkligen något speciellt. De bär på en historia. Något som också gör mig både stolt och glad är att ni är flera som fått upp intresset för att renovera tidtypiskt och vill blåsa liv i den känsla som är menad för just er bostad och dess byggnadsår men på ett sätt som fungerar med dagens levnadsstandard. Vi har trots allt andra krav på våra bostäder idag än vid t ex 1800-talet, vem vill till exempel vara utan toalett och el?

Överjärva Byggnadsvård i Solna är ett litet himmelrike för oss som brinner för byggnadsvård.

Till alla er som just nu renoverar eller står inför en renovering vill jag skicka med ett tips för att få till den där tidtypiska känslan – lägg tid, kraft och energi på detaljer. Försök läsa på och ta hjälp om ni behöver det. Jag har rekommenderat Överjärva byggnadsvård tidigare men jag vill ännu en gång slå ett slag för detta fantastiska ställe i Solna. De har ett helt magiskt och unikt utbud av orginaldetaljer från gamla hus – allt från beslag, fönster, dörrar, belysning och badrumstillbehör. Men också nytillverkade lister, fönster och snickerier som tillverkats enligt gammal hantverkstradition. De hjälper också till att renovera t ex dörrar och fönster. De besitter så mycket genuin kunskap och expertis. Det råder ingen tvekan om att de verkligen brinner för just byggnadsvård.

Underbar badrumsinrending.

Massa fina originaldetaljer från gamla hus.

Här finns fullt av unika föremål. Hur underbar dörr som de håller på att renovera med en ny karm bland annat.

Lister och golvsocklar.

Det är de små detaljerna som gör hela skillnaden för helheten vid en renovering.

Ett stort sågeri/snickeri.

Både nytillverkade och fönster i orginal.

Vi hängde här en hel del när vi renoverade. Hela vinden/övervåningen är full av gamla vackra dörrar. Vi hittade som bekant våra fantastiska dörrar till vårt vinskafferi här. De kommer ursprungligen från en sekelskiftesville ute på Djurgården. De hjälpte oss också att tillverka våra överljus i lägenheten. Dels det ovanför dörrarna till skafferiet och ovanför dörren till Sigrids rum.

Våra vackra dörrar till vinskafferiet.

Därtill är Överjärva gård där ni finner Överjärva Byggnadsvårds lokaler ett otroligt mysigt utflyktsmål för hela familjen. Här finns hästar, ett mysigt gårdscafe och grillplats.

Alla som vill renoverar tidstypiskt måste ta sig hit. Ni kommer inte bli besvikna!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!