Stämningsfull belysning i vinrummet

Tack för alla fina kommentarer om vårt ”vinskafferi” som nu äntligen är ”inflyttat”. Min tanke har hela tiden varit att detta ska vara ett kombinerat skafferi och vinförvaring. Min sambo verkar dock inte lika begeistrad i den idén, så framtiden får utvisa om det bara kommer förvaras alkoholhaltiga drycker här inne eller om kanske lite pasta, ris, flingor och andra torrvaror kan få plats i vackra burkar…

Jag har tidigare redogjort för hur vi behandlat furuhyllplanen för att få denna ”valnötsfinish” vilket ni kan läsa om HÄR men det har även trillat in en del frågor kring belysningen här inne. Så idag tänkte jag att vi ska prata om belysning – ett ämne som känns så där högaktuellt med tanke på hur många soltimmar vi bjudits på denna mörka decembermånad. Belysning är ju verkligen A och O i dessa tider. Att ha rätt belysning är väldigt viktigt för ett funktionellt och mysigt hem. En bra variation av lampor kan faktiskt göra underverk!

Innanför dörren, på sidorna längst med dörrfodret, har vi placerat Beslag Designs XFlexy LED SE H4-24 i profilen Blade mittemot hyllan. Den riktar med andra ord ljus framifrån från dörren in mot hyllan.

Ett av hyllplanen har vi valt att belysa lite extra – här tänker vi att de tjusiga flaskorna ska få ligga under ”strålkastarljuset”. På undersidan av bänken placerade vi därför en kortare led-stripe. Så himla smidigt med självhäftande ”tejp” på baksidan av ”slingan” – bara att dra av plasten och trycka fast. Vi borrade ett litet hål i mellanväggen mot vinkylen och drog in elen där. Är så nöjd med just denna del! På samma sätt kan man ju jobba när man t ex ljussätter en bokhylla eller något annat i hemmet som man vill rikta strålkastarna på.

Ovan nämnd belysningen har vi satt in för att skapa en vacker stämning och atmosfär som vi tänder när mörkret smyger sig på. Fördelarna med dessa produkter är att du slipper fräsa in dem men att de ändå är minimala och ej tar utrymme. Dessa kan med andra ord adderas till en redan färdig hylla eller möbel. Dessutom har Beslag Design ett nytt smart drivdon som heter X-Driver som kan koppla upp mot din telefon via Wifi eller Bluetooth och på så vis styra belysningen via telefonen. Ett tips som kanske låter självklart men viktigt att ha med sig är att rikta ljuset mot det ni vill belysa och bort från betraktaren. På så vis undviker ni att bli bländade. Utöver dessa led-stripes har vi en dimmer i taket som står för funktion-/allmänbelysning – det vill säga den man behöver vid städning och liknande. Denna är släkt när jag tog dessa bilder. Jag kan inte nog understryka vikten av belysning för att skapa rätt atmosfär, att använda många ljuspunkter förhöjer rummet och gör det trivsamt.

Från ett rum till ett annat – jag vill även passa på att visa er hur vi ökat mysbelysningen även i sovrummet med hjälp av led-belysning från Beslag Design. Här har vi placerat XFlexy LED SE H4-24 i profilen Blade bakom taklisten i taket där även gardinerna hänger. Vi har riktat belysningen nedåt längst med gardinerna vilket gett oss ytterligare en ljuskälla och en mysig atmosfär.

Att ha rätt belysning är väldigt viktigt för ett funktionellt och mysigt hem. En bra variation av lampor kan faktiskt göra underverk!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!