Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Vi har flyttat in!

Jag kan knappt förstå att jag skriver detta – vi har flyttat in! Ja, ni läste rätt, i lördags gick flyttlasset med vårt bohag från Shurgard-förrådet ute i Solna till vår pärla i Vasastan. Precis som när vi flyttade ut anlitade jag flyttstäd och flytthjälp via Habity-appen. Jag brukar som bekant använda Habity när jag bostads-knarkar, dvs drömmer om fina sommarhus, en ny lägenhet (innan vi köpte denna) eller letar inspiration till renoveringen eller hit till bloggen. Men Habity samlar förutom alla Sveriges bostäder även allt för hemmet. Här kan du få hjälp med allt från bolån, städhjälp, renovering, inredning – you name it! Allt man behöver göra för att få hjälp är att skriva till deras servicefunktion i appen!

På morgonen kom städfirman och strax efter lunch när de var klara var flyttkillarna redo att börja bära in kartonger. Gick så smidigt. Så välinvesterade pengar att anlita hjälp med flytten. Tack också till mamma och pappa som hjälpte oss att packa upp <3

CaMa Service Flytt & Städ var även denna gång riktiga klippor. Tack!

Nej, allt är absolut inte klart. Bland annat ska alla snickerier målas, likväl som köksluckor. Vi saknar elementskydd och vårt skafferi är lång ifrån färdigt. I badrummet saknar vi både spegel med tillhörande belysning, tvättmaskin och handfat. I hallen återstår det mesta – lister och dörrfoder ska på plats, garderobsdörrar hängas på och så ska det målas. Därutöver ska ju lägenheten inredas. Vi sålde mycket av våra gamla möbler, så ska sanningen fram står det mest ouppackade kartonger i lägenheten just nu. Men det till trots är jag så lycklig. Vi kan bo i vår lägenhet. Även fast det känns som att mycket återstår när man radar upp allt så här, så är ju faktiskt det mesta gjort. Efter sex månaders slit är vi nästan klara.

Färgen över kyl och frys är Kalk från Jotun som vi tillslut landade i. Denna ska vi måla resten av köket i.

Vårt fina sovrum <3

Ni som följt mig länge vet att jag sedan jag startade min blogg öppet har skrivit om min dröm om att en dag flytta in i en sekelskiftespärla i Vasastan. Och nu har den drömmen slagit in. Jag nyper mig fortfarande i armen för att se om jag verkligen är vaken, och det är jag. Tillsammans med mannen i mitt liv har jag skapat min drömlägenhet.

Sent igår kväll satt vi och åt take away indiskt (det enda som var öppet) på vårt fina parkettgolv i fiskbensmönster bland kartonger och så möttes våra blickar och jag är säker på att han tänkte precis samma tanke som jag – vi gjorde det. Trots motgång efter motgång har vi tillsammans kämpat oss igenom dessa månader. Vänner och bekanta har varnat mig för vad en renovering kan göra med ett förhållande. Men med risk för att romantisera hela den här processen måste jag säga att motgångarna vi stött på har gjort oss starkare som par. Den här renoveringen har sammansvetsat oss. Vi har blivit bättre på att samarbeta och ställa upp för varandra, se och uppskatta den andres handlingar och uppoffringar och så har vi blivit bättre på att kompromissa och hantera de konflikter som uppstått (förmodligen oundvikligt att de uppstår under en renovering). Världens bästa team.

Det här var min dröm och jag är evigt tacksam för att du tillsammans med mig ville uppfylla den och göra den till vår. Tack älskling.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Åh vad fint skrivet!! STORT grattis till inflytt i er tokfina lägenhet.

  Sara 2019-12-31 19:29:16
  Svara
 • Stort Grattis till inflyttningen! Det måste kännas skönt att vakna upp på morgonen och veta att Ni är hemma.
  Väl kämpat Kram

  Ann-Kristin 2019-12-30 18:42:05
  Svara
  • Svar på Ann-Kristins kommentar.

   Tack snälla! Ja det är underbart! Ännu en hel del kvar, men ändå sådan lättnad att det äntligen går att bo här 🙂

   emelieekman 2020-01-02 22:13:40
   Svara
 • Åh wow va fint ! Så glad för er skull!

  Sofie 2019-12-30 17:51:13
  Svara
 • Väldigt glad för din skull! Väl värt besväret att stå ut med hantverkarna ett tag till när slutresultatet blir så bra. Lycka till med allt och Gott Nytt År!

  Ann 2019-12-30 16:32:24
  Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!