Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Räddare i nöden

Ni känner ju till vår situation vid det här laget. När jag skrev det här inlägget (klick!) visste jag knappt vad vi skulle ta oss till. Utflyttningsdatumet närmade sig med stormsteg och vår nya lägenhet var ett enda stort renoveringskaos. Var skulle vi ta vägen? Var skulle vi göra av alla möbler?

Mitt i all misär tipsade vår vän Sanne oss om appen Habity som hjälpte henne och Jacob när de var i en liknande sists – mellan två bostäder.

Habity var inte helt okänd för mig. När vi letade bostad och sprang på visningar varje helg använde jag nämligen Habity för att dissekera bostadsmarknaden. Till skillnad från t ex Hemnet och Blocket bostad så listar de både hem till salu och hem off market. Via appen är det möjligt att hitta och kontakta över 5,5 miljoner hem (bostadsrätter, hyresrätter, hus, villor, sommarstugor och tomter) oavsett om de är till salu / öppna för byte, eller inte. Dessutom kan man lägga upp bilder på sitt eget hem för att öka möjligheten att skapa intressenter och personer som följer just din bostad. När dagen kommer då du är redo att sälja eller byta bostad (vid hyresrätt) har du kanske redan ett gäng möjliga intressenter. Så jäkla smart!

Det jag däremot i ärlighetens namn hade dålig koll på innan var att Habity i appen samlat allt för hemmet. Här kan du få hjälp med allt från bolån, städhjälp, renovering, inredning – you name it! Jag skrev till deras servicefunktion i appen och förklarade att vi var tvungen att flytta ut från vår lägenhet och inte hade vår nya bostad inflyttningsklar pga av fördröjningar i renoveringen. Via appen fick ja hjälp med både flyttstädning, flytthjälp och magasinering av vårt bohag genom CaMa Service Flytt & Städ.

Jag trodde nästan att jag skulle börja gråta av lättnad när jag kom hem efter jobbet och hela lägenheten var utflyttad, flyttstädad och alla grejer körda till magasinering. TACK snälla Habity för att ni hjälpte mig att samordna detta. Riktiga räddare i nöden är vad ni är!

Lite vemodigt var det att säga hej då till det här!

Just nu bor vi några dagar hos svärföräldrarna som är utomlands. Det tar såklart på krafterna att inte ha någon riktig fast punkt. Förhoppningsvis kommer renoveringen snart igång igen. Håll tummarna för oss!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Lycka till, det blir bra! Hade samma situation 3 år sedan då renoveringen drog ut på 3 extramånader och jag hamnade flytta ut från gamla lägenheten. Bodde hos familj och kompisar hela den tiden, stundtals var jag riktigt le på det men glömde allt snabbt efter att jag fick flytta in i nya renoverade lägenheten! 🙂

    Mia 2019-08-21 18:31:51
    Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!