Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Sneak peek på våra nya golv

Jag har ju faktiskt redan visat er hur golven blev i våra sovrum (ni hittar inlägget här). Men efter att vi äntligen fick ned väggen kunde vi också börja med golven i vardagsrum/kök/hall.

Så här såg det ut innan vi började med golven och när väggen var nere:

Här nedan har golvkillarna börjat lägga spånskivor;

Nästa gång vi var där såg det ut så här;

…och senare på kvällen så här;

När golvet var klart så la hantverkarna över mjölkpapp för att skydda golvet. Det här var med andra ord de sista bilderna jag hann knäppa. Golvet är fortfarande helt obehandlat och ska slipas/behandlas längre fram. Det gäller även golven i sovrummet. Vi vill dock försöka bibehålla just denna ”obehandlade” känslan och färg. Sedan dessa bilder togs har vi även fått upp gips på tak och väggar och runt själva öppningen.

Jag har fått många frågor kring vilket golv vi valt och i ärlighetens namn är det inget aktivt val utan vi sa bara till våra golvkillar att vi vill ha ”klassisk fiskbensparkett”. Jag kikade dock på vad det stod på förpackningen och golvet verkar vara från Ardbo.

Förstår knappt att jag skriver detta, men IMORGON KOMMER KÖKET. Det tar ju några dagar innan det är på plats, men vetskapen om att de börjar montera imorgon gör mig helt pirrig. Ska bli så sjukt spännande att se hur det blir. Lovar en uppdatering med köksskisser i veckan och hur vi tänkt med färger och materialval…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Ååh vill verkligen veta vilket golv detta är! Du har inte någon aning om nu i efterhand vad det kan vara? Tack för en blogg med massa fin inspiration!

  Maja 2020-09-09 12:27:08
  Svara
 • Hej!
  Vi hade fiskbensparkett i vår lägenhet i stan. Hantverkaren som la in dom fick vi detta som tips:
  -Olja är enkel att underhålla. Vid fläckar behöver man endast handslipa med fint slippapper och stryka lite olja på.
  -Lack skyddar bättre mot fläckar men är svårt och dyrt om väl fläckar/ märken blir. Man behöver slipa / lacka om allt. Träet under lacken gulnar med tiden om man inte vill ha det färgen behöver man göra om processen .
  -Vax har vi nu. Lite av en variant av båda . Den vita vaxfärgen har blivit bortskavd med tiden . Inget man gör om själv.
  Vi har kommit fram till att vi föredrar oljade golv. Billigare och smidigare att underhålla också .

  Fiskbensparkett är det dyraste men även det snyggaste och håller! Bra val! Finns säkert en uppsjö av behandlingar, hoppas ni hittar något som passar! Lycka till!

  Sofie 2019-11-06 14:27:15
  Svara
 • Om ni vill behålla den nyslipade obehandlade känslan kan jag rekommendera pallman pure 2k lack. Om du vill kan jag skicka bild på hur det blev i vår lgh? Lacken är väldigt matt.

  Carrie 2019-11-05 20:54:37
  Svara
 • Så spännande o se renoveringen? ser fram emot fortsättningen!!

  Camilla 2019-11-05 19:16:01
  Svara
 • Men ååååh jisses vad snyggt!?

  Anna 2019-11-05 14:09:03
  Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!