Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Vi har öppnat upp mellan kök och blivande vardagsrum!

Det var ett tag sedan jag visade er en uppdatering från lägenheten och vår renovering, men idag tänker jag att det är dags att visa er hur det blev när vi äntligen fick ned väggen mellan kök och blivande vardagsrum (det som var sovrum innan). Aldrig hade jag kunnat föreställa mig hur krångligt det skulle bli att ta ned väggen (eller öppna upp den rättare sagt) när vi köpte lägenheten. Det visade sig nämligen att den var bärande, vi var således tvungna att anlita en konstruktör och kontrollman för att få ett startbesked från kommunen. Det slutade efter många om och men med att vi genom en avväxlingsbalk skulle kunna genomföra öppningen, vilket hela vår plan för renoveringen hängde på. Riktigt svettigt. Här (klick!) ser ni planlösning innan/efter för er som behöver friska upp minnet.

På bilderna ovan ser ni köket innan väggen till höger var nere.

På bilden ovan står jag i blivande vardagsrummet och tittar ut mot hallen. Väggen (som då fortfarande fanns) ser ni till höger ovan.

Här står jag i hallen utanför badrummet och fotar in i blivande vardagsrummet. Väggen (som då fortfarande fanns) ser ni till vänster ovan.

 

Ovan ser ni bild från kök/hall när stämp var på plats och vi hade börjat ta ned väggen där avväxlingsbalken skulle sitta.

Avväxlingsbalk på plats och halva väggen nere…

 

Här står jag i det blivande vardagsrummet och fotar ut mot hall/kök. Observera märken i taket där man ser hur väggen till klädkammaren som vi tagit bort tidigare gick.

Taaadaaa! Väggen är nere! Ni ska veta vilken enorm lycka det var att kliva in i lägenheten en sen kväll efter jobbet och se detta.

Visst blev det en helt ny lägenhet? Lång bit kvar här, men jag tror att det var först när vi klev in i lägenheten denna helg-morgon och solen sken som jag på riktigt började förstå hur rummet, eller ja hela lägenheten, kommer att upplevas.

Öppningen kommer att utformas som en ”dörröppning” med dörrfoder. Vi har dock beslutat oss för att skippa dörröverstycke för att behålla öppningens höjd.

I nästa inlägg om renoveringen tänka jag visa er hur golvet blev. Som ni vet kunde vi tyvärr inte använda detta fina furugolv utan var tvungna att lägga nytt vilket jag skrivit om tidigare. Åh om ni bara visste hur mycket jag längtar till vi kan flytta in…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej,

  Vi har precis köpt ett renoveringsobjekt och skulle också vilja riva en av dom bärande väggarna samt flytta en dörr i en bärande vägg. Vem anlitade ni som kontrollman och hur gick ni till väga?

  Tack på förhand!

  Med vänlig hälsning,
  Lina

  Lina 2020-01-30 16:20:09
  Svara
 • Wow vilket jobb ni lägger ner! Jag har precis genomgått en renovering så jag vet precis hur det är.. 🙂 Om du någon gång är sugen på konst i form av canvastavlor och posters så skulle jag vilja tipsa om ett nystartat företag vid namn HEART by ART. Genuint fina tavlor som skulle passa bra i ditt hem! Ha det bra.

  www.heartbyart.se
  www.instagram.com/heartbyart.se

  Robin 2019-10-29 13:45:01 http://www.heartbyart.se
  Svara
 • Hej! Ska själv renovera kök i nyköpt hus.. kan du inte göra ett helt inlägg om hur du tänker när man ska beställa ett kök? Hade först helt bestämt mig om att vitt är säkrats att köra på, men går nu i tankar om att spraylacka luckorna ljus beige/grå…. Behöver alla tips man kan få… Emma

  Emma 2019-10-29 07:06:12
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej! Det kommer självklart en inlägg om vårt kök och hur vi valt kökstillverkare osv.

   Kram!

   Emelie

   emelieekman 2019-10-29 09:10:44
   Svara
 • Hej, hur många kvm är lgh? Ser så himla liten ut, trots den öppnade väggen?

  Anna 2019-10-28 06:00:36
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Ser luftigt o härligt ut!

   Johanna 2019-10-28 13:45:15
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna! Den är 70 kvm, så precis som du skriver blir det en kompakt 3 rok 🙂 Vi bodde på 60 innan så för oss blir det större än innan. Alla har olika förutsättningar 🙂

   emelieekman 2019-10-28 10:51:37
   Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!