Ny planlösning!

 

Som ni vet har vi letat ny lägenhet länge. En stor anledning till varför vi flyttar förutom att vi vill pröva på att bo i innerstan, är att vi saknar ett extra rum. Min pojkväns förra lägenhet var en 3 rok på 60 kvm (ja, jag vet, sjukt bra planerad) och vi känner att vi verkligen saknar det där extra lilla rummet. När jag såg lägenheten vi nu köpt på Hemnet tänkte jag direkt att det här faktiskt kunde bli en liten trea på 70 kvm. Jag visade ju er mäklarbilderna från vår nya lägenhet här om dagen. Där kunde ni också se befintlig planlösning samt den mäklaren föreslog. Jag hade dock en helt annan planlösning i tanke. Nämligen att öppna upp mellan befintligt kök och befintligt sovrum. Vardagsrummet vill jag dela i två mindre sovrum. Nedan ser ni hur jag tänkte mig och som vi nu med största sannolikhet kommer att ha.

 

Nu visade det sig att väggen vi vill ta ned är bärande så vi väntar på besked från konstruktör och kommunen. Håll tummarna för oss!

På originalritningarna ser vi att det har stått kakelugn i blivande sovrum 1 (även i blivande vardagsrum). De är dessvärre borttagna men vi funderar på att eventuellt ställa dit en ny. Jag tänkte avsluta med att visa en bild från ”bygget” just nu…

Badrummet på originalritningen är lite mindre än vad det är i verkligheten. Väggen börjar egentligen lite längre ”in i vardagsrummet” som ni ser på mäklarens planritning.

Imorgon får ni se fler bilder från lägenheten och lite status kring golv och vad vi hittat för kul bakom 80-tals ytskikten! Ha en magisk lördagskväll finisar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!