Renoverings-uppdatering: innerdörrar, foder och golvlister på plats i sovrummen

Så var det dags för en liten uppdatering kring renoveringen av vår lägenhet igen. Den här veckan har det faktiskt hänt en hel del. Jag har ju redan berättat för er att strulet kring vårt badrum nu äntligen är löst. Tyvärr två månader försenat på grund att något vi själva inte kunde råda över. För att inte trampa någon på tårna väljer jag att inte berätta mer. Det vi istället fokuserar på är att problemet nu är löst och att renoveringen nu är igång på riktigt. Idag tänkte jag visa er några glimtar från våra sovrum. Bilderna nedan har jag tagit placerad i dörröppningen till den lilla hallen (se planritning nedan).

Här ser ni att fler och fler lister och snickerier börjar komma på plats. Lika så dörrarna. Vetskapen om vårt vackra golv under pappen gör mig pirrig!

I det lilla gästrummet/kontoret/tv-rummet (vi har inte riktigt landat i vad det kommer att bli här inne) har vi valt att sätta överljus över dörren. Idag är det endast en öppning men här kommer glas med spröjs så småningom. Egentligen ville vi ha det även till vårt sovrum, för ett mer enhetligt intryck, men eftersom att vi båda är grymt känsliga för ljus när vi ska sova så skippar vi det. Det lilla rummet ligger dessutom i fil med öppningen till den ”lilla hallen” och överljuset kommer hjälpa ljuset från gatan att spridas till resten av lägenheten. Av erfarenhet vet jag också att dessa rum brukar ha en tendens att bli lite stökiga och då kan det vara skönt att kunna stänga igen och ändå få in ljuset från rummet till resten av lägenheten. Troligen kommer vi också sätta överljus över dörren till badrummet för att få in dagsljus även där.

Det fanns tyvärr bara en dörr i original kvar i lägenheten när vi köpte den och hade svårt att hitta tre likadana second hand. Valet föll därför på dessa obehandlade furudörrar som självklart kommer att målas.

På grund av att fodren runt fönsterna var i dåligt skick kommer även dessa att bytas. Vi har också valt att ta bort fönsterbrädorna i sten. Här ska  istället elementskydd platsbyggas och målas in med fönsterbräda i trä.

Här ser ni också en glimt av den tredelade golvsockeln. SÅ nöjd med den!

Min älskling! Så roligt att få skapa vårt drömhem tillsammans. Tack för att du vill göra det här med mig!

I veckan tar bygget en liten paus i väntan på att väggen mellan kök och vardagsrum ska rivas. Våra hantverkare får därför lite ledigt från vårt projekt, men jag och min sambo har en hel drös med val att göra. Vi ska beställa kompletterande stuckatur och takrosetter. Vi måste spika alla detaljer kring vårt nya kök (gråter när jag tänker på hur fint det kommer bli). Vi ska lista ut hur vi ska lösa alla garderobslösningar på ett bra sätt. Dessutom måste vi beställa kakel till badrummet. Idag vill jag förbi Colorama i Trollbäcken. Jag har en rätt bra bild över vilka kulörer det blir, men jag vill ha deras input så att alla färger verkligen passar ihop.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej, snyggt det blir. Tänkte höra vart ni har köpt in materialet till den tredelade golvsockeln?

  Allt gott

  Markus 2019-09-18 09:57:24
  Svara
 • Så fint det kommer bli ?? Vill bara skicka en tanke från oss som redan renoverat ett hus, kolla noga på tåligheten i färgen ni målar fönsterbrädorna med. Vi platsbyggde våra och målande in dem och de har nu blivit så skavda och lättrepiga. Så nu när vi bytte takfönster valde vi ”bänkskivor” i laminat och sågade till dom som fönsterbrädor. En liten tanke bara, att kolla så ”tåligheten” på färgen är ??. Tack för en inspirerande blogg o insta!

  Sandra 2019-09-08 22:18:24
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!