Torsdagstipset: Gör en moodboard!

Som jag skrev i förra veckan så har vi kört fast lite i sovrummet. Heltäckningsmattan är på plats, väggfärgen sitter där den ska och äntligen är en ny säng beställd (överlycklig!). I övrigt är det dock rätt kaos där inne, men nu har jag äntligen fått tummen ur och knåpat ihop en ordentlig moodboard över detaljerna.

Att göra en mood board är något som jag verkligen rekommenderar alla att göra innan man ska börja inreda någonstans och vill få en överblick över stilen man har valt. Oavsett om du ska renovera köket, badrummet, inreda balkongen, barnkammaren, sovrummet eller pynta för en fest kommer en moodboard vara till stor hjälp. Med hjälp av den strukturerar man enklare upp och definierar stilen eftersom att man kan prova sig fram till vad som blir bäst och dessutom fungerar den som en mall som man sen kan utgå från. Ett sätt att hålla fokus och inte tappa bort sin tänkta stil helt enkelt.

I vårt fall har vi ju redan kommit en bit på vägen – vi är klara med den ”fasta inredningen”. Heltäckningsmatta och ny väggfärg i grått är ju som sagt redan på plats, varför denna moadbord fokuserar på inredningsdetaljerna. Det är dock att rekomendera att försöka få med lite inspirationsbilder och eventuella materialval i mood boarden för att verkligen se helheten. Jag är övertygad om att jag kommer att återkomma till detta med mood boards vid annat tillfälle, men nu tycker jag att vi spanar in den jag gjorde för detaljerna till vårt sovrum…

 

 1. Den här eleganta avskalade taklmapan från House Doctor är inhandlad och väntar på att få hängas upp.
 2. Inväntar leverans av det här lyxiga påslakansetet från Mille Notti. Älskar den diskreta gråa kanten.
 3. En rund spegel ska upp på väggen även i sovrummet, men här storleken mindre än den stora vi har i hallen.
 4. Jag gjorde det! Klickade hem dessa skönheter igår. Jobbat så j*kla hårt senaste tiden så dessa var vi värda älskling.
 5. Eftersom att jag tänkte satsa på lite mässing i sovrummet ska såklart min ljusstake Tre kulor från Svenskt tenn få stå där inne.
 6. …likaså Skultuna-krukan i mässing. Hemskt gärna med en yvig hortensia i.
 7. Gillar den här lilla spegeln från Norrman Copenhagen.
 8. Ska springa förbi NK när sovrummet är klart och belöna mig med ett nytt lyxigt ljus.
 9. Vårt ljuvliga överkast från Linum är redan på plats. Älskar det!
 10. Det är inte helt omöjligt att vårt nya skåp från Hubsch får ta plats i sovrummet. Ska suga på den karamellen ett tag till…

Utöver det ni ser i min lilla mood ord så tänker jag att jag ska ta hem min gamla sängbordslampa från landet. Minns ni den? Ett tradera-fynd som jag verkligen älskar. Hoppas att den kommer att passa.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Emelie!

  Undrar vilken app du använder för att göra dessa mood boards? Skulle vara tacksam för svar ? ha det bäst!

  Alexandra 2018-04-12 19:43:49
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Hej,

   Jag har använt Polyvore! MEN de har tagit bort sidan precis?! Så nu måste jag nog lära mig Photoshop haha.. Typiskt. Kram!

   emelieekman 2018-04-15 12:41:03
   Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!