Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Ny stil i sovrummet

Inlägget är reklam för Hemtex och innehåller annonslänkar.

Att fixa sovrummet har ju stått på min to do list väldigt länge nu, men nu har jag faktiskt fått tummen ur. Väggar och golv har ni ju redan fått se, men i helgen fick jag äntligen upp gardinerna! Jag är ju ute efter att skapa lite hotell-känsla här inne och därför satsade jag på mycket tyg och härliga tjocka sammetsgardiner. Gardinerna jag valde är Sammy från Hemtex i färgen Begonia som har ett veckband fastsytt på sig. Älskar färgen!

Jag började med att stryka gardinerna på avisidan och därefter satte jag dit fingerkrokar i veckbandet.

Jag använde mig av tvåfingerkrokar med en krok placerad i höjd med mitten fär att gardinern skulle gå ända upp till taket och inte hänga nedanför.

Eftersom att jag ville skapa hotell-känsla valde jag att använda mig av två rader med gardiner. En tunnare gardin längst in mot väggen/fönstret (dessa är från våran förra lägenhet, ni hittar liknande HÄR), och den tjocka sammetsgardinen längst ut. Gardinskenorna i taket hade vi satt dit tidigare. Precis hur vi bad oss åt kan ni läsa om i det här inlägget (klick!).

Sammetsgardinerna hängde jag på skenan utaför den de vita tunna gardinera hänger på. Jag älskar den här maffiga effekten som ger riktig hotell-feeling. Extra viktigt i vår lägenhet som är nyproduktion och saknar fina tidttypiska detaljer utan är lite kantig och ”hård” om ni förstår vad jag menar?

Gillar att man kan välja att dra för de vita gardinerna helt för att minska insyn men att de ändå släpper in ljus.

I sängen bäddade jag rent med nytt underlakan (dra-på-lakan kan ju vara världens bästa grej) och nya påslakanen Margareta från Hemtex. Riktiga hotell-lyx-lakan i satinvävd, kammad bomull som ger en mycket mjuk och följsam yta och sidenmatt lyster. Jag adderade även två prydnadskuddar i samma tyg som gardinerna, även dem från Hemtex.

På sängbordet har jag ställt en gamal lampa i väntan på ny belysning. Här har jag också en liten liten vas med en blomma i. En liten detalj som lyfter hela sovrummet om du frågar mig. Perfekt att ta till vara på de enstaka blommorna från helgensbukett som fortfarande står sig fina när resten vissnat.

Gillar det här fatet (klick!) med tillhörande burk (klick!). Perfekt att samla fina saker på! Hittade öven dem hos Hemtex.

I den lilla asken med lock gömmer jag smågrejer som jag inte vill ha liggandes framme, som t ex handkräm och hörlurar.

Längtar redan tills jag får krypa ner här igen, så mysigt <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej.
  Det går inte att komma in via länkarna. Gillar verkligen nyansen på gardinen, var har du hittat den?

  Anna Lindersson 2018-10-24 20:33:03
  Svara
 • Superbra inlägg! Undrar om dom rosa sammetsgardinerna är mörkläggande? 🙂

  Johanna 2018-03-01 09:55:54
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Oj, vet inte om de ”klassas” som det på hemsidan, men de är ju tjocka. Jag upplever att de mörklägger. Men vi har persien också 🙂 Tack för din kommentar

   emelieekman 2018-03-02 00:33:03
   Svara
 • Jättebra inredningstips. Tack!

  Nellie 2018-02-27 14:36:42 https://se.theweddingposter.com/
  Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!