Förändra ditt kök med små medel: byt kökshandtag

Före – med de gamla kökshandtagen.

Efter – med nya handttag.

Idag tänkte jag visa er hur vi bytte handtag på våra köksluckor.  Förra helgen kom nämligen dessa från It’s design upp. Snygga, eller hur?

Som jag berättat tidigare så gillade vi inga av kökshandtagen som fanns att välja bland hos byggherren. Vi valde därför kökshandtag som fästes på insidan av luckan, för att sedan kunna ta bort dessa utan att det skulle bli fula märken. Bäst av allt skulle såklart vart att inte välja några alls, men tyvärr är man tvungen att välja några när man flyttar in i nyproduktion.

Vi började med att ta bort de gamla handdtagen.

Sedan använde vi en markeringsmall för att markera ut vart handtagen skulle sitta. Hålen i mallen är satta för de vanligaste cc-måtten såsom 32, 64, 96, 128, 160 och 192. Vi ringade in ”rätt hål” på brickan – cc 128 i vårt fall, och en lämplig höjd. Tänk på att ni måste mäta ut mitten på luckan, och matcha den mot mitten i mallen för att få handtagen på mitten av lådan.

Mallen användes sedan till att markera ut var hålen på luckan/lådan skulle sitta. Med mallen kunde vi vara säker på att alla beslag hamnade rätt.

Därefter borrades hålen, lite lite bredare omkrets än skruvarna. Tänk på att borra utifrån och in eftersom att luckan ofta spricker lite vid hålen när borren tränger igenom baksidan.

Sedan var det bara att skruva dit de nya handtagen.

Jag är verkligen så nöjd! Tycker denna design på handtag blev så snygg. Köket är ju så väldigt vitt så detta blev en fin detalj. Planen är som ni såg i detta kollage att satsa på lite svarta detaljer, så som krukorna Cloudy i mörk grå och en köksmaskin från Kitchen Aid.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!