DIY: anslagstavla

Det har trillat in massa frågor kring var anslagstavlan i hemma-kontoret är köpt. Men sanningen är att…(trumvirvel) jag gjort den själv! För nästan inga pengar alls dessutom (iallafall i förhållande till vad en tavla i samma storlek i butik skulle kostat).

Det ni behöver för att skapa en anslagstavla är en porös träfiberskiva (12 mm) som ni hittar på byggvaruhus (nästan alla ställen hjälper dessutom att kapa den i önskade mått, kom därför förberedd med vilka mått du önskar på din tavla), tyg, sax och häftpistol. Jag köpte faktiskt en duk på Ohlssons tyger som var nedsatt med över 50% som jag använde. Tips är med andra ord att kika i linneskåpet om ni har någon gammal duk eller annat tyg som ligger där och samlar damm som ni kan använda innan ni köper nytt.

Börja med att kapa träfiberskivan i önskat mått och klipp därefter till tyget (max 100 mm ”sömnsmån”, risken är att det blir för mycket tyg bakom annars).

Vik därefter över kanterna och häfta fast tyget med häftpistolen på baksidan av träfibertavlan. Det är viktigt att tyget är spänt så att ni får en slät yta fram. Kanterna är lite trixiga men tänk och jobba lite som att ni skulle slå in ett paket.

Jag har min lutad mot väggen i dagsläget, men vill man kan man givetvis fästa en ögla/ståltråd bakom så att den går att hänga upp. Jag funderar eventuellt på att rama in den. Jag har använt pins från Zara Home och clips från Bookbinders design.

Är ni ute efter en anslagstavla men inte lika sugna på att pyssla ihop en egen kan jag tipsa om att Ferm living har en fin och stor med träram. Även Zara Home och Hübsch har liknande varianter men lite mindre.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!