Inspirerande hus i Göteborg

Jag fortsätter som bekant att leta inspiration till vårt nya hus. Jag kämpar med att få till en hållbar plan, för jag inser att jag har lite för många rum och planer för att få till helheten redan från start. Jag blir ivrig. Men det måste få växa fram. Här om kvällen kom jag över det här fina tidningsreportaget där ett otroligt inspirerande sommarhus i Göteborg porträtteras. Arkitekterna bakom är inga mindre än danska Norm Architects.

När gränsen mellan inne och ute suddas ut…

Kök i ek – precis som vi kommer ha i nya huset.

Här har man också svarta fönsterfoder. Snyggt att mjuka upp med trä.

Matplats helt i ek. Väldigt harmoniskt. Taklampan tycker jag passar väldigt fint just här.

Är besatt av den här hyllan i vardagsrummet. Vill bygga prick (nästan hehe) en sådan hos oss.

Ullmattor passar verkligen denna inredningsstil och arkitektur. Har även funderat på det här med belysning i vårt blivande sovrum, små svarta väggamaturer passar faktiskt väldigt fint. Vi har även svarta lampknappar och ellutag. Diskret och enkelt.

Vi kommer inledningsvis ha våran nuvarande säng i sovrummet (en hög kontinentalsäng). Men jag tycker låga sängar passar denna stil väldigt bra. Nu när vi bor ute på landet har vi en längre (ramsäng) och det är otroligt smidigt att Sigrid kan ta sig ur sängen själv och känns inte lika läskigt att ha henne uppe hos oss.

Kombinationen betong och trä är bara för fin. Jag har alltid tänkt att vi ska ha vita gardinskenor som smälter in i tak/vägg i vardagsrummet där vi har våra stora fönster. Den här bilden fick mig dock att överväga svart gardinstång igen… Ytterligare något som fastnar på min näthinna är takhöjden och hur den förstärks av något så enkelt som sladden/snöret taklampan hänger i.

Materialkombinationen. Älskar!

Bilder lånade från byggahus.se

Det slår mig också när jag skriver det här att jag saknar mitt jobb. Jag är som bekant föräldrarledig från mitt bostadsutvecklings-jobb och jag saknar verkligen att få skapa tillsammans med arkitekter och kollegor. I augusti börjar jag igen. Längtar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Bor det någon i det huset? Ser inte så ut!!

  Stina 2022-05-29 12:34:05
  Svara
 • Bli inte sur nu, men ek? Känns ju som ROOM på 90-talet. Har alltid beundrat din smak men är så förundrad över denna vändning i stil. Men kanske ek ändå kan se modernt och nytt ut med rätt tillbehör, väntar med spänning….

  C 2022-05-26 19:16:45
  Svara
 • Verkligen så fint ! Tack för inspirerande inlägg.
  Härligt! ☀️

  Sofie 2022-05-25 15:04:18
  Svara
 • Så snyggt! Har följt din blogg sedan du bodde på just 34kvm och tycker det är kul att se hur din stil och smak förändras över åren och anpassas efter hur du bor! Så härligt att få följa 😊 själv har jag helt annan stil hemma men tycker det är kul att få bli inspirerad av annat!

  Susanna 2022-05-25 10:52:44
  Svara
 • Wow! Drömstilen! Dock tycker jag de missade att få in massa härliga gröna växter med stora blad.

  Camilla 2022-05-25 09:03:09
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!