Nya utemöbler och drömmar om sommar i huset

Vi flyttar in i huset under en underbar tid på året – första veckan i juni, mitt i sommaren när naturen står i sin fulla prakt. För att kunna njuta av livet i hus från start med egen tomt, en liten gräsplätt för Sigrid att härja runt på, uteplatser och inte minst poolområdet varma sommardagar kommer vi prioritera och fokusera på att skapa härliga uteplatser med plats för både återhämtning och umgänge.

Tomten får bli nästa års projekt. Då ska vi planera planteringar, eventuellt förbättra stenläggningen och kanske bygga en pergola. Och så drömmer jag om ett körsbärsträd med vita blommor. Men för att få njuta av sommaren i huset redan i år är visionen att vi ska komma i ordning på uteplatserna. Jag ser framför mig hur vi bjuder över vänner för poolhäng, dukar upp lunch i skuggan under ett parasoll och njuter av kvällssolen på altanen på baksidan. Långa middagar med vänner och ljumna sommarkvällar är en oslagbar kombination om du frågar mig.

Trots att sommaren kändes rätt långt bort i mars, började vi med ovan i åtanke redan då att leta efter utemöbler och föll efter gedigen research för den generösa soffgruppen Ankarsvik och stilfulla matgruppen Eksjö från Sensum som vi tycker passar stilen på huset så bra. Jag älskar de svarta detaljerna på stommen tillsammans med träelementen i teak som mjukar upp samt de ljusa dynorna. Dessutom har vi flera vänner som är väldigt nöjda med just Sensum och dess kvalitet med möbelgrupper som håller säsong efter säsong vilket känns tryggt. Så nu är utemöblerna beställda och kommer i samband med att vi flyttar in! Det känns så skönt att ha det på plats.

Jag vill att det ska finnas en röd tråd genom hela hemmet – ute som inne. Ni som har följt mina inredningsplaner för huset ser kanske i kollagen att visionen är att gränsen mellan ute och inne ska suddas ut. Vi får stor hjälp av de stora panoramafönsterna som bjuder in naturen i vardagsrummet, men för helhetens skull vill jag skapa en liknande stil ute på uteplatserna som inomhus. Jag väljer därför att jobba med en avskalad skandinavisk stil med träelement, svarta detaljer, ljusa textilier och grönska även här ute. SOM jag längtar. Har ni fått ordning på era uteplatser än?

Parasoll HÄR // Beige kruka HÄR // Soffgrupp HÄR // Prydnadskuddar HÄR // Lyktor HÄR // Svart kruka HÄR // Korg HÄR // Matta HÄR

Parasoll HÄR // Vas HÄR // Ljusstake HÄR // Fat HÄR // Bord och Stolar HÄR // Pläd HÄR // Kudde HÄR // Beige kruka HÄR // Lyktor HÄR // Grill HÄR // Svart kruka HÄR // Korgar HÄR

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!