Hej då Vasastan

Det har varit intensiva dagar och tiden har tyvärr inte räckt till bloggen. I veckan lämnade vi vår älskade sekelskiftespärla i Vasastan. Vi har ju som ni vet köpt hus i Nacka. Nycklarna dit får vi först i juni, så vi har installerat oss ute på Värmdö där mina föräldrar har sommarställe. Såklart känns det lite vemodigt att lämna vår lägenhet. Vi har ju slitit som djur för att få den exakt som vi ville ha den. Men vi har också hunnit njuta av den och livet i innerstan. Nu dök det upp en chans, ett hus, vi inte kunde låta passera. Och det känns faktiskt helt rätt i magen. Vi följer VÅR dröm och tajmingen är helt rätt för oss.

Jag blir alltid så lugn här ute på landet. Den här platsen är för mig trygghet och barndom. Därför känns det faktiskt helt okej att bo här i maj. Jag behöver landa och samla energi igen. Se hur vår blir sommar. Vara ute och leka på gräsmattan med Sigrid. Ta promenader med barnvagnen i naturen. Ta en kaffe i solen medan Sigrid sover i vagnen på tomten. Kanske ta upp löpningen igen. Och kanske ett (eller flera) dopp i havet senare i vår om vädret tillåter. Krama ur de allra sista ur mamma-ledigheten. I höst börjar Sigrid på förskola.

I fredags var vi faktsikt ute i Nacka och besökte en av förskolorna Sigrid fått plats på. Tänk att hon kommer att vara där utan oss färäldrar, att hon kommer ha sin egna vardag med alla pedagoger och barn. Hon kommer vara 16 månader när hon börjar och jag känner faktiskt redan nu att hon är redo, det är nog värre med mamman 😉 Det känns så skönt att vi hittade vårt hus just nu så att vi slipper slita upp henne från en ny förskola och skola in på nytt. Vi passade även på att luncha med vänner som bor i närheten och hälsa på hos nya grannar med barn i samma ålder (två dagar mellan våra tjejer) som Sigrid. Vi träffades i vår mamma-grupp inne i stan och nu har vi köpt hus i samma område. Världen är bra liten. Jag trivs redan så bra i området. Det här kommer bli bra. Förutom att njuta av våren och föräldrarledighet ska jag försöka hinna ta upp mina planer för inrendingen i huset. Vi har faktiskt knappt köpt något nytt (än). Jag känner att jag vill göra hållbara val genom att välja med omsorg och inte skynda fram beslut. Det får ta den tid det tar att komma i ordning. Mood boards har historiskt varit ett väldigt bra hjälpmedel för mig för att skapa en röd tråd och sätta stilen. Förhoppningsvis hinner jag knåpa ihop några kollage, rum för rum, under veckorna här ute. Hade ni velat se dem då? Eller är det kanske något annat ni suktar efter att läsa om?

Nej, nu ska jag smyga in och lägga mig i sovrummet med min lilla familj. Sov gott!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Jag vill gärna se och följa med i processen med bilder å allt😍 va roligt

    Sofie 2022-05-03 21:48:13
    Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!