Tankar kring kök/matplats i huset

En väldigt lyxig grej med att flytta in i vårt nya hus är att köket precis är renoverat. Nuvarande ägare har låtit sätta in ett massivt träkök från Lucks (faktiskt samma leverantör som vi använt till våra garderober i lägenheten) vilket jag tycker passar så bra i det här huset. De såpade ekluckorna mjukar upp och blir en fin kontrast till svarta detaljer och det boxiga uttrycket huset har. Stenskivan är Norrvange (beige) från Bricmate. Blandaren är provisorisk och ska bytas ut. Jag tror att vi kommer välja en svart. Gillar denna från Nivito, men det finns bara ett hål vid diskhon i nuläget och jag är osäker på om det går att göra ytterligare ett när skivan redan ligger på plats.

Med andra ord är köket renoverat och klart och det är matplatsen som vi ska sätta tänderna i och inreda. Vi kommer inte ha någon separat matsal utan bordet här behöver vara rejält och med plats för 8 sittplatser så att vi kan sitta här när vi har vänner över.

Familjen har idag bord och stolar från Ferm living i oljad ek och svarta detaljer som smälter in väldigt fint med köket. Vi vill såklart sätta vår egen prägel på köket (hela hemmet) med våra möbler och stil. Jag letar därför som en tok efter snygga bord och stolar som passar hit. Det som känns svårast är att vi vill försöka hålla oss till samma träslag och behandling som köket för ett samlat intryck. Risken är att det kommer spreta för mycket med ytterligare ett träslag som skiljer sig från köksluckor och golv. Just nu är jag inne på två spår – antingen bord i ek och stolar i svart, eller tvärtom. Initialt kändes svart bord som det självklara valet, men när vi har varit runt och kikat har nästan alla inredare/butikspersonal varnat oss för att de kommer ta över och istället förespråkat träbord. Vad tror ni? Här nedan är två olika alternativ – vi har verkligen inte spikat något i dessa kollage men det är lite så här mina tankar går just nu.

Alternativ svart bord

Blandare Nivitio // Diskmedel Vakine hos Nordic Nest // Taklampa Astep Model 2065 // Pedalhink Vipp // Salt- och pepparkvarn Marcus Aujalay // Ljusstakar ARKET // Vas Ernst // Glas ARKET // Bok Kinfolk // Fat Mio // Stol Drawn &Tradition // Bord Rowico

Alternativ träbord

Blandare Nivitio // Diskmedel Vakine hos Nordic Nest // Taklampa Astep Model 2065 // Pedalhink Vipp // Salt- och pepparkvarn Marcus Aujalay // Ljusstakar ARKET // Vas Ernst // Glas ARKET // Bok Kinfolk // Fat Mio // Stol CH88 // Bord Menu

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Absolut inte svart. Haft det men bytt ut det då ALLT från kladd till minsta dammkorn syns….

  C 2022-04-03 20:07:27
  Svara
 • Bord i ek och tillsätta svarta detaljer på bordet som exempelvis fatet ovan. Kan ju vara fint att lägga på en linneduk ibland och då kan du ju testa olika färger för att se vilken som ger den rätta känslan och som passar er bäst. Golvet ser fint ut, vad är det för märke och sort?

  Monica 2022-03-29 22:31:22
  Svara
 • Bordet i Ek var så fint!! Jag tycker det alternativet

  Sofie 2022-03-29 17:43:13
  Svara
 • Jag tycker svart bord, eller vitt/beige som bänkskivan? Skulle nog kunna bli snyggt med Grand prix-stolar i ek (modellen med ben i trä, inte stål)

  Erik 2022-03-29 11:57:49
  Svara
 • Jag hade tyckte det vore så fint att bryta upp allt trä med ett vintage stenbord, kanske ljusgrå/beige sten typ fransk marmor, och kanske papercord stolar till

  Elina 2022-03-29 09:08:29
  Svara
  • Svar på Elinas kommentar.

   Ja sant! Dock tänker jag att det kanske ska passa till stenen i köket då och låser mig lite…

   emelieekman 2022-04-05 22:22:14
   Svara
 • Jag skulle tycka det vore så fint att blanda upp allt trä med ett vintage stenbord, kanske ljusgrå/beige sten och sen kanske papercord stolar

  Elina 2022-03-29 09:06:24
  Svara
 • Båda är fina och har sina för- och nackdelar. Alla smulor och damm kommer synas mer på det svarta bordet. Träbordet ser däremot ut att ha ett mer platskrävande underrede som kanske gör det trångt för benen när man sitter många. Men oavsett är de bättre än marmor där fläckar är omöjligt att få bort eller glasbord som man putsar ihjäl sig på. 🙈😂

  Annica 2022-03-28 22:27:41
  Svara
  • Svar på Annicas kommentar.

   Tack snälla för input! Vi har inte bestämt modell på bordet än – helst vill vi ha ett med iläggsskiva. Det här var mer för att visa hur vi tänkt oss 🙂 Det svarta finns dessutom även i ek 🙂

   emelieekman 2022-03-28 23:06:18
   Svara
 • Tycker def svart bord, ekbord blir för ’mesigt’. Jag skulle också rekommendera klädda stolar (avtagbar och tvättbar klädsel så klart), svarta stolsben. Klart större matta än nuvarande behövs också.

  Catarina 2022-03-28 22:22:51
  Svara
  • Svar på Catarinas kommentar.

   Tack för din kommentar! Så svårt tycker jag. Klädda stolar är ju så skönt! Vi hade gubis beatle tidigare och älskade dem! Dock känns det lite för stor risk nu när vi och nästan alla vänner har barn haha. Har du tips på någon med avtagbar klädsel i den stilen vi vill åt så mottages det varmt 🙂

   emelieekman 2022-03-28 23:09:56
   Svara
   • Svar på emelieekmans kommentar.

    Känner tyvärr inte till någon stol med metallben/stoppad klädsel. Vi har sedan länge stol Filip från Fogia med avtagbar klädsel från Romo, tyg Linara som finns i, bokstavligen, 100tals färger och är tvättbart.

    Catarina 2022-03-29 16:17:09
    Svara
 • Båda alternativen snygga men föredrar absolut svart bord. Våga!

  Lina 2022-03-28 21:36:24
  Svara
 • Så fint! Jag röstar på träbordet, det känns klassiskt. Men det blir säkert fint oavsett 😃

  Susanna 2022-03-28 20:53:32
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!