Q/A Huset och flytten

Har ni flyttat till Spanien permanent?/Har ni köpt hus i Spanien?
Nej, absolut inte! Vi har varken flyttat hit eller köpt något här. Vi har tagit våra gemensamma 30 föräldrardagar som man får ta ut innan barnet fyller 1 år och spenderat dessa på Gran Canaria där mina svärföräldrar har hus. De bor här på vintern. 

Var har ni köpt hus?/I vilket område har ni köpt? Något som drar er just dit?
I Nacka (Saltsjö Boo)! Ca 20 minuter från stan (nåväl, kommunalt eller i rusningstrafik tar det nog närmare en timma). Vi bodde i samma kommun innan vi flyttade till stan, men den här gången har vi valt att flytta längre ut. Området heter Södra Lännersta. Då vi har vänner som bor där har vi spenderat en del tid där och vi älskar området med närhet till vatten och natur. Området känns väldigt barnvänligt. Dessutom lockade närhet till vänner och familj. 

Är det modernt-, funkis- eller sekelskifteshus?
Jag skulle kalla det för ”nyfunkis”. Relativt modernt med andra ord!

När är huset byggt?
2007.

Gammal bild på huset när nuvarande ägare köpte det som jag lyckats fiska fram.

Ska ni renovera? / Har ni köpt ett hus som är ”renoverat och klart” eller ska ni renovera själva?
Vi har inte köpt något renoveringsobjekt den här gången utan det är renoverat! Däremot finns det potential att polera det ytterligare med relativt små medel. Dock ingen stress.

Vad kommer ni har för inredningsstil i nya huset?
Allt är fortfarande väldigt nytt, så jag har egentligen bara hunnit börja fundera och spåna på tankar och idéer. Jag ser framför mig en inredningsstil som passar husets relativt strama och moderna formspråk. Inredningsstilen Japandie tilltalar mig enormt. Här är ett litet kollage som jag slängde ihop med inspirationsbilder för hur tankarna går just nu…

Inspirationsbilder från Pinterest. Ljusa färger, mycket textilier, trä och svarta detaljer.

Berätta vilka förändringar du/ni ska göra?
Nuvarande ägare har verkligen lyft huset till en helt ny nivå från hur det såg ut första gången jag såg det för två år sedan. Vi kan egentligen bara flytta in utan att förändra någonting, förutom att sätta vår prägel genom inredning och möbler. Vilket känns så skönt, särskilt nu med småbarn. På sikt vill vi dock fixa en del saker som t ex badrum och vi har redan börjat fundera på om det skulle kunna gå att sätta in ett nytt fönster på ett ställe. Dessutom tror vi att utsidan/trädgården ska få sig ett lyft. Men det blir absolut tidigast nästa vår/sommar.  Jag tror att det kan vara bra att bo in sig innan man börjar förändra, både stora och mindre grejer, för att känna in och inte göra något förhastat. 

Inspirationsbilder från Pinterest. Skapa rumslighet i trädgården genom att blanda grus, trä och betong. Växter i olika höjd. Planteringar. Odling. Fasadbelysning. Pergola.

Varför gick ni inte ut med er lägenhet på Hemnet?
Vår mäklare Joakim Andersson på Skandiamäklarna har ett STORT intresseregister på trerummare i Vasastan. Vi hade 200 intressenter på lägenheten efter att mäklaren publicerade vår lägenhet med bilder på sin hemsida. Vi hade en förhandsvisning i samma veva som vi köpte huset och fick då ett bud som vi kände oss nöjda med. Otroligt skönt att slippa visningar nu när vi kommer hem och att allt är klart. Så smidigt! Till alla er som letar nytt boende just nu så måste jag tipsa om att kolla mäklarnas egna hemsidor och vad som ligger som ”kommande”, mycket säljs ”under hand” just nu.

Har ni köpt Ellinor Löfgrens hus?
Nej det har vi inte gjort 🙂

Har ni köpt Sannes och Jacobs hus?
Ja! Som många av er listat ut så är det våra vänners hus vi köpt. De ska flytta till en annan stad. Otroligt tråkigt att inte ha dem kvar i Nacka eftersom att vi letat hus här ett tag, men är väldigt glad för deras skull och att den här möjligheten dök upp för oss.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Nämen bilden på 72:an där är ju våra vänners hus här i Laröd 🙂 Fast där är ännu finare nu med trädäck på hela uteplatsen.

    Helena 2022-02-25 17:38:48
    Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!