Vårt nya hus

En regning vårdag för nästan precis två år sedan klev jag in i huset för första gången. Det var visningssöndag och jag och min sambo var med som smakråd till våra vänner som letade hus. De hade tittat på villor i flera olika områden, men just den här söndagen befann vi oss i Nacka, ett område som vi förespråkade eftersom att vi själva visste att det var här vi ville bosätta oss i framtiden och såklart ville ha dem nära.

Från gatan var huset lite intetsägande men så fort vi steg in genom ytterdörren slogs jag omedelbart av rymden och ljusinsläppet. Takhöjden vad något extra. Utanför de stora panoramafönsterna i vardagsrummet som suddade ut gränsen mellan ute och inne tornade grönskande träd upp sig. Naturen kändes nära. Mäklaren hade tänt en sprakande brasa som som spred värme och en känsla av hemtrevnad. Trots att hemmet då kändes aningen övermöblerat och att ytskikten var något slitna så var det lätt att se husets potential. Jag gillade verkligen planlösningen med en social nedervåning medan de mer privata rummen återfanns en trapp upp.

På baksidan av huset där det utlovades kvällssol fanns ett trädäck med plats för en stort matgrupp och lite längre ned på tomten ett utespa. Allt inbäddat i grönska. Även fast sommaren där och då kändes långt bort och att regnet hängde över oss var det lätt att föreställa sig hur poolområdet i skyddat söderläge med sol från morgon till tidig kväll skulle bjuda in till sol, lek och bad under varma sommardagar.

Jag minns att jag den där söndagen för snart två år sedan, trots att jag mentalt var mil ifrån att själv lämna stan för hus, drömskt tänkte att tänk om vi skulle kunna bo så här i framtiden med våra barn. En dröm som då kändes väldigt långt bort, men som nu håller på att gå i uppfyllelse. Från och med i juni är vi Nackabor och flyttar in i just den där villan som jag redan när jag klev in där första gången föll handlöst för.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • @Annie. Salty much?

  David 2022-02-22 22:16:24
  Svara
 • Åh låter som en dröm! Blev nyfiken på om det var era vänner som köpte huset men nu ska sälja eller om de inte gillade det så som du gjorde?

  Alexandra 2022-02-22 14:09:48
  Svara
 • Är det Sanne och Jacobs hus ni köpt? Det är ju så fint och hemtrevligt, iaf lycka till med allt! 😊

  Andrea 2022-02-22 13:46:58
  Svara
 • Grattis igen 🌟 Är så glad för er skull 🥳 Huset är magiskt 🪄

  Anna-Karin 2022-02-22 13:34:55
  Svara
 • Grattis! Till Annie: varför måste du veta exakt vart de bor? vad spelar det för roll?! Get a life!

  Bee 2022-02-22 12:34:47
  Svara
 • Låter som ni köpt Sanne & Jacobs hus! Spännande

  Anna 2022-02-22 12:27:11
  Svara
 • Vad häftigt. Nacka. Tillbaka igen även om det var Finnboda sist. Lycka till ♥️

  Lotta 2022-02-21 21:23:47
  Svara
 • Är det kanske Sannes villa ni köpt? 🤗🙈

  My 2022-02-21 15:40:06
  Svara
 • Varför vill du inte berätta var ni ska flytta? Nacka är ju stort. Skäms du över området? Inte lika Fancy som vasastaaaaan?

  Annie 2022-02-21 14:40:54
  Svara
 • Har ni köpt sannes hus? Mest nyfiken för att jag själv väntat på att det ska komma ut till fsg:)

  Natasha 2022-02-21 14:03:21
  Svara
  • Svar på Natashas kommentar.

   Ja det stämmer! Hon gick ut med att hon sålt huset samtidigt som hon berättade att hon köpt 🙂 Hoppas ni hittar något annat fint hus i närområdet så kanske vi blir grannar 🙂

   emelieekman 2022-02-23 02:14:14
   Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!