Sigrid 8 månader

Jag insåg precis att Sigrid fyllde 10 månader igår och jag ligger efter med de här uppdateringarna om hennes utveckling som vanligt. Nedan är skrivet när Sigrid var drygt 8 månader (vid årsskiftet).

Sigrid är verkligen en liten egen person, det har hon förstås alltid varit men senaste tiden tycker jag att man ser hennes personlighet mer och mer – ett litet yrväder med bus och nyfikenhet i blicken som inte alls förstår tjusningen med att sitta eller ligga still i mamma eller pappas knä och mysa. Istället är det full fart framåt som gäller. Ett litet energi-knippe! Vi har varit och hälsat på Sigrids farföräldrar på Gran Canaria under två veckor i December/Januari och hon trivs som fisken i vattnet. Här finns massa att utforska och dessutom får hon full uppmärksamhet hela dagarna.

Längd och vikt: På 8-månaderskontrollen på BVC vägde hon 8 390 gram och var 70 cm lång. 

Sömn: Sigrid vaknar fortfarande på natten för mat minst en gång. Sovstunderna på dagen är lite längre än tidigare och det har blivit lättare att lägga henne i sängen även på dagtid (tidigare var det nästan bara vagnen som gällde på dagen).

Utveckling: Hon kryper minst sagt obehindrat fram och utforskar med stor nyfikenhet världen. Varenda liten vrå i lägenheten har inspekterats. Och fort går det. Allt ska fortfarande undersökas med munnen (även sanden på stranden som ni ser). Hon ställer sig upp mot saker och kan gå längst t ex soffan och soffbordet hemma och är duktig på att sätta sig genom att ta emot sig med ena handan. Vi har behövt barnsäkra hemma ordentligt nu, så jag har sagt hej då till dekorationen på soffbordet för ett tag. Vi övar på pincettgreppet och det går framåt (iallafall hälften av ärtorna på tallriken hamnar i munnen ;)) Hon har fått två tänder i underkäken och när jag skriver det här har även en liten tand i överkäken börjat titta fram (vid ca 8,5 månad).

Mat: På BVC fick jag rådet att sluta amma på dagarna och istället öka på maten och begränsa amning till morgon och kväll. På så vis trodde vår BVC-sköterska att det skulle bli lättare att avvänja Sigrid från att äta på natten. Sagt och gjort. Nu börjar vi morgonen med en portion gröt följt av två riktiga måltider och lite mellis (se nedan). Sigrid är glad i mat och hittills har hon aldrig tackat nej till mat, hon verkar tycka det mesta är gott. Hon gillar att sitta själv och plocka med det som ligger på tallriken. Men att sluta amma nattetid har vi fortfarande inte lyckats med helt…

Rutiner:

07.30 Vaknar för dagen och gröt till frukost
09.30 Sovstund i vagnen på morgonpromenad i ca 1-1,5 h
11.00 Mellis (t ex en halv banan eller klämmis)
12.30 Lunch – ofta blir det en barnmatsmåltid från Love made (kan varmt rekomendera!)
14.00 Sovstund ca 1 timme
15.00 Mellis
18.00 Middag (ibland delar av det vi äter eller en barnmatsmåltid)
18:30 Bad och pyjamas
19.00 Somnar för natten 
23.00 Ammar
ca 03.30 Ammar (ibland vaknar hon tidigt och då brukar jag kunna få henne att somna om genom att amma igen)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!