Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Sigrid 7 månader

Jag har varit så dålig på att uppdatera er om Sigrid och hennes utveckling men jag skriver för mig själv och har bara glömt att publicera. När jag skrev det här inlägget hade Sigrid precis fyllt 7 månader. Så ha det i åtanke!

Sigrid är en väldigt aktiv bebis som med stor nyfikenhet upptäcker världen. Från att Sigrid var drygt 6 månader började hon dock bli lite mer reserverad inför en del nya människor och mer mammig än tidigare. Däremot är andra barn väldigt spännande. Jag brukar träna Strong Mama på Sats där alla mammor har med sig sina bebisar på klassen framför sig på en filt. Sigrid sticker dock alltid iväg mot andra barn så det blir inte mycket träning gjort för mig numera. Istället har jag full sjå med att jaga bebis.

Längd och vikt: Vi har inte varit hos BVC sedan sist jag uppdaterade om Sigrid och hennes utveckling (på 6-månaderskontrollen vägde hon 7 830 gram och var 66 cm lång). Vi går bara dit varannan månad nu.

Sömn: Vi har inte lyckats avvänja Sigrid från att äta på natten (vi har om sanningen ska fram inte gett det ett helhjärtat försök). Lyckligtvis infaller första uppvakten kring tiden då jag går och lägger mig och därför blir jag bara väckt en gång per natt kring 03 – något jag kan leva med! Jag tycker helt enkelt inte att det är så jobbigt och därför har jag kanske inte heller känt att jag/vi orkat ta den ”fighten” just nu. Under rubriken ”rutiner” ser ni Sigrids sov- och matschema. Nu kan Sigrid stoppa i nappen själv på natten när hon tappat den, så duktig! …och skönt för mamma/pappa som slipper springa och hjälpa till.

Utveckling: Från att Sigrid var 6 månader har hon krypit och nu går det fort vill jag lova. Hon har också börjat ställa sig mot saker. Så som soffan och soffbordet. Vi över på att gå lite varje dag. Hon vinkar hej och hejdå. Gullnosen! I veckan kände vi också första tanden som kikar upp i underkäken.

Mat: Ingen förändring från förra månaden. Jag ammar fortfarande och vi äter ett ”riktigt” mål mat om dagen i form av gröt/puré. Jag fick tips om instagramkontot Solid Starts som har inspirerat mig till att våga pröva lite större bitar av mat som hon själv får hålla i. Hon vägrar fortfarande flaska med välling, modersmjölk och ersättning sedan hennes magsjuka. Däremot går vatten ur både nappflaska och pipmugg bra. Så gulligt när hon håller flaskan själv!

Rutiner:

07.00 Vaknar för dagen och ammar
09.30 Sovstund i vagnen ca 1-1,5 h
11.00 Ammar
13.30 Portion gröt/puré etc
14.00 Sovstund ca 1 timme
17.00 Ammar

18:30 bad och pyjamas
19.00 Ammar och somnar för natten
23.00 Ammar
03.00 Ammar
07.00 God morgon!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Home

  34 kvadrats webbshop
  Dölj

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!