Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Sigrid 6 månader

I förra veckan fyllde Sigrid 6 månader. Vår solstråle och envisa lilla yrväder. Som vi älskar henne!

Längd och vikt: Hos BVC i någon vecka innan hennes sexmånadersdag vägde Sigrid 7 830 gram och var 66 cm lång.

Sömn: Vi har varit väldigt bortskämda med en bebis som sovit väldigt bra från att hon bara var några veckor gammal. Sedan Sigrid var förkyld för några veckor sedan har hon dock börjat vakna mer på natten. Lite frustrerande eftersom att det går att läsa i appar etc att bebisar från ca 6 månader ofta börjar sova hela nätter. Vi lägger henne i egen säng i vårt sovrum vid ca 19:30. Senaste tiden har nattningen fungerat väldigt bra. Hon somnar ofta själv inom ett par minuter tillskillnad från tidigare då vi var tvungna att vagga henne i famnen till sömns. Vid midnatt vaknar hon och vill ha mat och jag bär då över henne till vår säng. Sedan vaknar hon igen vid ca 03 och vill ha mat igen och vaknar för dagen vid ca 07. Vi ska pröva att öka på maten under dagen och försöka bryta mönstret att amma på natten som hon(vi) anammade under hennes förkylning genom att pappan i huset ska försöka ta några nätter enligt inrådan från BVC. Önska oss lycka till 😉

Utveckling: Sigrid tar sig själv runt i lägenheten genom att rulla som en stock (det har hon gjort ett tag) och hasa sig fram med armar och ben. Roligast är såklart att ”krypa” (hon står på knäna med händerna i backen, men kryper inte på knäna än utan ålar sig framåt) till saker man inte får leka med, men även att få tag på leksaker är kul! Hon älskar sin egen spegelbild haha. Hon klarar av att sitta utan stöd, men tar sig inte riktigt till sittande position på egen hand. Hon hoppar med stor entusiasm i sin hoppgunga och springer runt i sin gå-stol. Hon jollrar och säger da-da-da-da och vi försöker såklart att få henne att säga mamma och pappa 😉 Förra helgen bytte vi ut liggdelen på vagnen till sittdelen. Liten blir stor <3

Mat: Jag ammar fortfarande men vi har också börjat med ett mål gröt/puré om dagen (ca 100 gram – dvs ingen jätte portion) och Sigrid äter med stor aptit. Sigrid blev magsjuk för några månader sedan och vägar sedan dess flaskan och ersättning. Vi har därför inte introducerat välling, men vi bör kanske ge det ett försök.

Rutiner: Våra dagar ser för det mesta ut så att Sigrid vaknar bredvid mig kring 7-tiden. Jag låter henne leka själv i sängen (läs klättra på mig och dra i mitt hår haha) i ca 20-30 minuter innan vi ammar, kliver upp, byter blöja och gör ordning frukost och kaffe till mamma. Sedan går vi tillbaka till sovrummet för att titta på Nyhetsmorgon, äta frukost och busa i sängen. Därefter går vi en långpromenad i Hagaparken i ca 1,5h och Sigrid tar sin första tupplur för dagen. väl hemma igen ammar vi och därefter står lek inomhus på schemat. På eftermiddagen går vi ut igen och Sigrid sover sin andra tupplur på ca 1h. Sedan äter vi, leker vi och myser innan pappa kommer hem. Vid 18:30 brukar vi börja släcka ned, dra ned på tempot, ibland bada, byta om till pyjamas, amma och förbereda oss för natten.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Home

  34 kvadrats webbshop
  Dölj

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!