Secret Breakfast i Afternoon Coffee-tappning

Igår hade jag det sanna nöjet att få delta på den tionde upplagan av Nespressos Secret Breakfast och denna gång kunde vi ÄNTLIGEN ses på riktigt igen. Vi firande lanseringen av Nespressos nya karaff-kaffe Carafe Pour-Over Style Mild, som brygger en hel karaff att dela med nära och kära med bara ett knapptryck. Väldigt passande eftersom Sverige nu äntligen öppnar upp igen efter snart två år av pandemi och restriktioner. Nu kan vi återigen dela kaffestunden ihop med vänner, familj och kollegor. Någon (läs jag) fyller faktiskt år idag och jag kommer definitivt bjuda familj och vänner på det här kaffet till födelsedagsfikat i kväll.

Tillställningen ägde rum på Nationalmuseeum i Beijerka rummet och förutom att vi fick träffas på riktigt igen var det extra speciellt att denna Secret Breakfast hölls på eftermiddagen i en Afternoon Coffee-tappning. Inte mig emot, jag är nämligen en riktig socker-gris och gjorde därför volter inombords när jag fick smaka på gårdagens meny som var komponerad av ingen mindre än stjärnkonditorn Joy Harris. Menyn passade utmärkt ihop med det lena kaffet med noter av karamell och är lite mildare än det första karaffkaffet som lanserades i fjol.

Vertuo Next-maskinen som vi använder hemma och har gjort i drygt ett år kan alltså brygga en hel karaff med kaffe (535 ml), det vill säga 3–4 koppar och är guld när man har gäster hemma. Men den brygger inte bara kaffe i kvantitet, utan kan även brygga de välkända kaffesorterna i flera storlekar med ett enda knapptryck. På tal om det så har Nespressos kaffeexperter utöver det nya karaffkaffet även tagit fram sju nya blandningar för att skapa en bredare och mer smakrik kaffemeny för Vertuo. Jag är särskilt intresserad av att testa koffeinfria Melozio Decaffeinato som görs i min favoritstorlek mugg (230ml) och ska vara ett lent och balanserat kaffe som är det koffeinfria alternativet till den smakrika blandningen av latinamerikansk Arabica med toner av lena korn och honungens sötma. Perfekt att avnjuta på kvällen tänker jag. Alla nya sorter finns att läsa om HÄR.

Nespresso har berättat för mig att det fortfarande är många Nespresso-drickare som inte vet att man kan (ska) återvinna sina Nespresso-kapslar så därför fortsätter jag att tjata på er. Alla Nespressos kaffekapslar går att återvinna i antingen närmsta metallåtervinning eller i en Nespresso Boutique. En nyhet är att Nespresso nu är anslutna till Bower som är en mobilapp som gör det möjligt att panta produkter som är ansluta till appen och på så vis tjäna Bower-poäng.

Så här gör du:

  1. Samla dina använda kaffekapslar i Nespressos återvinningspåse, panta påsen med hjälp av Bower- appen och samla Bower-poäng.
  2. Du skannar enkelt streckkoden på Nespressos återvinningspåse och får pantvärdet direkt i mobilen när du tar med dig dina förpackningar till återvinningsstationen eller en Nespresso Boutique.
  3. Poängen kan du sedan använda för att ta del av olika erbjudanden. Du kan även välja att donera dina intjänade Bower-poäng till Nespresso Farmer Future Program i samarbete med Fairtrade International.

Ännu en anledning att panta era Nespressokapslar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!