Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

2 månader med Sigrid

Vår lilla Siggis har fyllt 2 månader. Jag skulle publicerat det här inlägget för ett tag sedan, men småbarnslivet kom lite mellan. Här kommer därför en liten sammanfattning av hennes andra månad i livet, dock lite sent.

Sigrid 7 veckor!

Längd och vikt: På två månaderskontrollen hos BVC (då hon också fick Rota-vaccin) var hon 59 cm lång och vägde 4880 gram.

Sömn: Jag tycker att hon är vaken mer på dagen än tidigare. Nu tar hon fler kortare tupplurer. Sist skrev jag att vi ofta gick och la oss vid midnatt, vaknade vid 03 för amning, somnade om och vaknade igen vid ca 06 för mer mat och sedan sömn till ca 09. Vi följer fortfarande samma mönster med undantaget att Sigrid i slutet av månad 2 har sovit från midnatt till ca 06 utan uppvak/mat vid 03. Hon sover med andra ord drygt 6h i följd vilket känns otroligt lyxigt för oss. Jag sover provocerande(?) nog nästan mer nu med barn än innan eftersom att jag då var uppe och jobbade halva nätterna haha. Kanske beror Sigrids nya sömnmönster på sommarvärmen? Jag klagar hur som helst inte.

Utveckling: Sigrid är mycket mer kommunikativ, hon gillar att ligga och ”prata”, jollra och skratta med oss. Mitt hjärta smälter när jag väcks av hennes skratt på morgonen, för att inte prata om när hon spricker upp i ett leende när hon får syn på mig. Hon sprattlar för fullt med ben och armar och har ”upptäckt” sina händer som hon ”boxas” i luften med och gärna har i munnen och smackar på. Vi fick order om att träna ännu mer nacke sist vi var på BVC, så Sigrid ligger just nu i hårdträning. Inte populärt alls att ligga på mage. Men vi kämpar på.

Mat: Amningen fungerar fortsatt bra och vi fortsätter att lyssna på hennes signaler snarare än att äta på speciella tider. Jag har ännu inte behövt/känt behov av att pumpa och vi har inte prövat flaskan även om jag i teorin förstår att det skulle vara bekvämt, ge mig mer frihet och mysigt för pappan.

Rutiner: Vi fortsätter än så länge anpassa oss efter behoven som vi tycker hon signalerar och följer inga scheman eller rutiner. Ofta blir det dock en långpromenad om dagen och hon älskar sin vagn och sover ofta middag under promenaden. Hon hänger på mina planer om dagarna och kvällarna med för den delen. Ibland är vi bara hemma och myser, medan vi ibland träffar kompisar, äter lunch ute eller åker iväg på någon utflykt. Oavsett vad är hon en väldigt nöjd bebis. Hon älskar som sagt sin vagn (så länge det inte är för varmt ute) och vi har därför kunnat ha med henne på restaurang ett flertal gånger, både lunch och middag, hon gillar sorlet i dessa miljöer.

Nu väntar sommar-semester med hela familjen i nästan 2 månader. Min sambo tar ut lite föräldrar-dagar och jag fortsätter att vara föräldraledig på heltid. Som vi ska njuta! Sommarplanerna är än väldigt oklara. Vi tar dagarna som de kommer och förmodligen blir det ingen längre resa utan vi stannar troligen i Stockholmsområdet och hänger massa på våra familjers landställen. Jag har alltid varit väldigt familje-kär men sedan Siggis kom är det på en helt ny nivå. Det är så himla mysigt att se hur våra föräldrar knyter band till sitt lilla barnbarn och dessutom skönt att kunna få avlastning och lite egentid i några timmar för oss föräldrar. Känner mig helt bekväm med att lämna Sigrid med mormor och morfar/farmor och farfar några timmar och tror att det är bra att hon redan nu ”vänjer” sig med andra vuxna.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Home

  34 kvadrats webbshop
  Dölj

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!