Digital Secret Breakfast för att fira Nespressos kaffenyhet KAHAWA ya CONGO

Imorse bjöd Nespresso in till en digital Secret Breakfast by Vertuo Next. Denna gång för att fira kaffenyheten KAHAWA ya CONGO som är en del av Nespressos initiativ Reviving Origins som syftar till att återuppbygga kaffeproduktionen i länder som drabbats av krig, konflikter eller naturkatastrofer. Självklart var det lite tråkigt att inte kunna ses live på en hemlig destination som vi brukar men å andra sidan väldigt lyxigt med frukost och kaffe hem till dörren. Särskilt bekvämt med frukoststund hemma vid köksön med liten bebis och att kunna trycka på mute när Sigrid blev lite missnöjd.

Den hemliga frukosten var signerad av ingen mindre än Joel Åhlin, stjärnkocken bakom Agrikultur, Bar Agrikultur och Fafelle – wow säger jag bara!

Jag har ju berättat om Reviving Origins tidigare här på bloggen. I korthet är det som sagt ett hållbarhetsarbete där Nespresso är med och bidrar till återuppbyggandet av kaffeproduktion i länder som drabbats av t ex krig, konflikter eller naturkatastrofer. Sedan 2019 då man påbörjade initiativet har Nespresso kunnat erbjuda spännande smaker från Zimbabwe, Colombia och Uganda. Som namnet antyder har kaffenyheten KAHAWA ya CONGO sitt ursprung i Demokratiska Republiken Kongo som för 40 år sedan hade kaffe som sin näst största exportvara. Sedan dess har politisk oro gjort att kaffeproduktionen ständigt sjunkit vilket såklart drabbat landets odlare som brukat sin mark i generationer, inte minst ekonomiskt. Nespresso är nu här med och hjälper till att förbättra kaffekvalitén, implementera hållbara odlingstekniker samt oka böndernas inkomster. Extra roligt är det att KAHAWA ya CONGO är det första ekologiska kaffet i Reviving Origins serien.

För alla er kaffe-älskare likt mig kan jag berätta att KAHAWA ya CONGO är en s.k. split roast vilket innebär att en liten del av kaffebönorna rostas längre för att få fram en riktigt intensiv och fyllig smak. Den mjuka, balanserade Arabican har noter av korn och nötig arom. När man dricker den tillsammans med mjölk som jag i regel alltid dricker mitt kaffe upplevs koppen som lättare, sötare och krämig med toner av kex och valnötter med en silkeslen munkänsla. En riktig dröm-mugg med andra ord! Ni måste testa denna!

KAHAWA ya CONGO finns till både Original och Vertuo. Till Vertuo-maskinen som vi har hemma hamnar den pa en 7:a i intensitet och är i storleken Mugg (min favorit då den blir så där alldeles lagom stor och krämig tillsammans med en skvätt mjölk!).

Det är verkligen inte meningen att tjata på er – men återigen vill jag avsluta med att påminna er om att Nespressos kaffekapslar går att återvinna som metallförpackning i er närmaste återvinningsstation eller i en Nespresso Boutique. Glöm för all del inte det!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!