Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Platsbyggd badrumskommod av Ikea-stommar

Jag tänkte att det var dags att skriva ett inlägg om vår badrums-kommod som jag blivit överöst med frågor om. Vi ville att den skulle gå i samma ”klassiska” stil som resten av lägenheten, få in mycket förvaring och samtidigt dölja tvättmaskinen. Vi landade därför rätt snabbt i att vi ville rita och bygga något eget eftersom de kommoder som fanns på marknaden inte uppfyllde våra krav och önskningar.

För att komma ned i pris har vi använt oss av ”Metod”-köksstommar och köksluckor/täcksidor i serien Lerhyttan från Ikea. Det kan vara bra att veta att dessa inte är framtagna för våtrum men vi har god ventilation och en duschvägg som gör att möbleln inte kommer i direktkontakt med vatten och har inte behandlat varken täcksidor, luckor eller stommar med något för att de ska tåla fukt bättre. Än så länge märker vi inte att de tar skada av eventuellt ökad luftfuktighet, men jag vill ändå informera om risken om någon av er är inne på en liknande lösning.

Möblen består av två väggskåpsstommar i och en bänkskåpsstomme i storlek 60x37x80 cm. Bänkskåpsstommen placerades under blandaren och en täcksida sågades till och fästes på skåpets högra kortsida. Bänkskivan (Silestone Blanco Zeus från Cosentino måttbeställd från Svenska stengruppen) med hål för handfatet placerades på bänkskåpsstommen och på ”stödlister” ovan tvättmaskinen (utrymmet längst till vänster). Därefter underlimmades handfatet. Väggskåpen placerades på varandra på bänksskivan/väggen ovanför utrymmet där tvättmaskinen står och fick täcksidor på varje sida och en kronlist på toppen. Därefter¨monterades luckor och hyllplan sattes in i skåpen.

Tvättmaskinen har vi stående fritt på golvet bredvid ”handfatsskåpet”. Den är med andra ord inte placerad i någon stomme utan dörren fäster i gångjärn som är fästa i en trälist på väggen. Mellan tvättmaskinen och bänkskåpsstommen under handfatet har våra snickare placerat en trälist som frontar och även lister nedtill för att ett avslut på ”möblen” i underkant (svårt att förklara med ord – ,men jag hoppas bilderna gör det lättare att förstå).

Vi har en kombinerad tvättmaskin och torktumlare i en lite mindre storlek (inte lika djup som en fullstor modell) från Beko.

Det undre skåpet ovan bänkskivan agerar nu skötbord och plats för vår lilla bebis ”badrums-grejer”. Skåpet står i regel därför mestadels öppet just nu, men har vi gäster brukar vi ställa upp själva skötbädden (från NG-baby finns på Babyland) på högkant och stänga dörrarna och vips är alla spår efter bebis borta. Väggförvaringen i skåpet till bebisgrejerna är väggtavlan ”Skådis” från Ikea.

I det här inlägget svarar jag på fler frågor om badrummet. Hittar ni inte svar på era frågor där får ni gärna lämna en kommentar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Så fantastiskt badrum!
  Vill också ha en stor spegel över handfat & blir så glad att se att ni har lampor i! Hur har ni gjort detta? Sågat ut hål i spegeln till valfria lampor eller hittade ni hela kitet tillsammans? Vilka lampor har ni använt?

  Kram Sarah

  Sarah 2021-06-22 10:44:33
  Svara
  • Svar på Sarahs kommentar.

   Tack så mycket! Vi sågade ut hål och måttbeställde spegel. Jag hade bestämt lampor innan. Dessa är från Flos 🙂 ”flos mini glo ball” – finns en modell som är speciellt framtagen för spegel 🙂

   emelieekman 2021-06-22 14:51:51
   Svara
 • Superfint! Hur stort är badrummet? Längd och bredd? Funderar om jag kan göra liknande med mitt men tror mitt är i minsta laget..

  Eva 2021-06-17 20:20:23
  Svara
 • Hej! Tror att måttet till bänkskåpsstommen har fallit bort 🙂 för visst är det väggskåpet som är 37 djupt?

  Kakan 2021-06-15 21:56:11
  Svara
 • Superfint! Tack för att du visar❤️

  Anna 2021-06-15 12:45:19
  Svara
 • Så fint! Var är din lilla svarta spegel på fot ifrån?

  Tina 2021-06-15 11:16:03
  Svara
 • Vilken firma använde ni för renoveringen? Är själv i startgroparna och behöver bra tips! Resultatet är superfint verkligen! 😍

  Malin 2021-06-15 05:12:40
  Svara
 • Hej,
  Vilka smidiga och fina lösningar ni valt. Jag undrar vilket kakel/klinker ni valt samt vad duschväggen i glas heter?
  Tack för svar

  D 2021-06-15 04:53:35
  Svara
 • Så väldigt fint! Du är verkligen duktig på detaljer, att ta tillvara på varje cm. Tack för att du delar med dig av alla dina idéer och ger oss alla inspiration.

  Eva 2021-06-15 00:42:59
  Svara
 • Hej,
  Så snyggt! Var kommer era lampknappar/kontakter ifrån? (De runda på fotona).
  Tack!

  Cathrine 2021-06-14 22:49:44
  Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!