Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Sigrid Louise Leonore

Den här lilla sömntutan fyller 2 veckor idag och har fått ett namn – Sigrid Louise Leonore och hennes pappas efternamn. Vi är ju förlovade så vi planerar bröllop framöver och då kommer jag att byta alternativt lägga till hans efternamn. Fint att hela familjen har samma!

Sigrid är hennes tilltalsnamn och är ett släktnamn på min sambos sida – närmare bestämt hans morfars syster; faster Sigrid. Min sambos mormor gick bort tidigt och faster Sigrid tog sig därför an den rollen och har betytt väldigt mycket för min sambos familj. Jag hade tyvärr aldrig det stora nöjet att träffa denna kvinna då hon tyvärr gick bort innan jag kom in i bilden men vad jag har fått återberättat för mig var faster Sigrid en mycket varm och solidarisk person med hjärtat på rätta stället som bland annat brann för att hjälpa och stötta utsatta barn.

Louise är ett klassiskt namn efter min älskade syster och Leonore är ett namn vi båda gillar väldigt mycket och som vi faktiskt övervägde som tilltalsnamn ett tag och som vi tycker passar fint tillsammans med Sigrid.

Om ni undrar är Sigrids mysiga outfit från Livly – onsies är verkligen så behändigt för oss vuxna och mysigt för den lilla så här i början. Rekommenderas starkt! En annan sak som jag bara måste få slå ett slag för är dennna Sleepcarrier från Najell. Vi använder den nästan dygnet runt. Hon sover i denna mellan oss i sängen just nu, vi har den i vagnen för extra mysig och ombonad känsla och dessutom är den ju superlätt att flytta runt. På dagarna sover hon därför i denna på lite olika platser i hemmet beroende på vad vi gör och befinner oss. Hon är på så vis bara en armlängd bort vilket känns tryggt så här i början. Vi bäddar i nestet med ett täcke för vagn/vagga som Sigrid ligger för en ombonad/mysig känsla. Beroende på temperatur får hon en tunn muslinfilt över sig och ibland även en lite tjockare stickad pläd. Gallerfiltar är toppen med sina små hål som ger bra luftcirkulation så att barnet inte blir för varmt.

Idag har den här lilla familjen varit ute på en promenad i solen med vagnen. Vi strosade runt på gatorna i stan och köpte med oss kaffe. En söndag precis i min smak numera! Hoppas ni också haft en fin dag och fått njuta av det fina vädret – tydligen ska vädret bli sämre igen i nästa vecka (hoppas inte!).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Fantastiskt söt flicka! Vi har många i släkten som heter Sigrid & Louise. Vacker namnkombinaion. Stort grattis!

  Maria 2021-05-05 20:32:00
  Svara
 • Hej Emelie! Just nu pågår en tävling hos oss som jag tror du skulle uppskatta, Rum21 Awards – Årets inredningsinspiratör. Du kan vinna ett presentkort på 10.000:- på Rum21 om du tävlar med din blogg! Läs mer om tävlingen på rum21.se/tavla/rum21-awards, hoppas du vill delta och nominera din blogg. /Ida på Rum21

  Ida, Rum21 2021-05-04 15:16:45 https://www.rum21.se/tavla/rum21-awards/nominera
  Svara
 • Så fina namn till lilla Sigrid. Mitt lilla barnbarn heter Leonore och det tycker vi är ett så vackert namn.

  Lisa 2021-05-04 01:54:31
  Svara
 • Så himla gullig! Stort grattis och vilket fint namn. Roligt att allt verkar ha gått bra och att ni mår bra 🙂

  Elin 2021-05-03 07:55:08
  Svara
 • Så mysigt, ni verkar ha det så härligt. Väldigt vackra namn också 🥰

  Camilla J 2021-05-03 05:45:40
  Svara
 • Grattis finaste ni ♥️
  Vilken liten pärla och så fina namn. Njut och må gott.

  Många kramar från oss båda 🥰

  emelieekman 2021-05-02 18:21:20
  Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!