Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Dold förvaring bakom gardiner

Idag tänkte jag tipsa er om en smart förvaringslösning som jag fixat hemma hos oss. Jag visade den snabbt på instagram-story för er som följer mig där, men jag tänker att ni säkert är några som missat.

Vi börjar med lite bakgrund – eftersom att vi ville att våra gardiner i sovrummen skulle kunna hänga fritt för ett vackert fall även när vi drar för dem framför fönstret placerade vi gardinskenan i taket en bra bit ut från väggen då vår fönsterbräda stack ut ca 20 cm från väggen. Därav uppstod det ett ”tomrum” mellan vägg och gardin bredvid fönstret som jag bestämde mig för att utnyttja. Till vårat sovrum beställde jag därför hem skoskåpet Trones från Ikea. Ett riktigt budget-kap (199 kr för 2 st!) och skruvade upp på väggen. Min tanke är att vi ska förvara skor men också annat i dessa så som t ex våra laptops när de inte används, jobbgrejer (alla ni som också jobbat hemifrån detta år vet vad jag menar), alla mina kvitton till bolaget, osv. Så skönt att kunna få bort sådant från ”öppna ytor”. Annars är de lätt att de ligger framme och skapar ett rörigt intryck.

I barnkammaren är tyvärr inte väggen tillräckligt bred för att Trones skulle få plats (det handlade om mm tyvärr). Istället hittade jag dessa smarta vägghyllor/korgar hos Jotex (dock billigare hos Homeroom). Dessa bygger heller inte lika mycket på djupet, vilket gör att de kanske passar även hos er som inte har lika djupt ”mellanrum” mellan vägg och gardin.

Jag är himla stolt och nöjd över den här idén! Kanske är den applicerbar även hemma hos er. Tänk dock på att gardinerna fortsatt ska kunna hänga fritt för ett fint intryck. Den dolda förvaringen ska med andra ord inte göra att gardinen buktar ut.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Superbra tips som jag absolut kommer att använda snart när jag flyttar till mindre 👍👍👍

  Jess 2021-05-09 17:47:27
  Svara
 • Oj vilka smarta lösningar 🙂

  guld köksblandare 2021-04-19 10:39:17 http://pinterest.com/nivito_se
  Svara
 • Verkligen supersmart! Vi har såna i hallen till skor, vantar mm. Uppepå är det som en liten hylla, där har jag köpt snygga fat som vi har nycklarna på 🙂

  Caroline 2021-04-17 15:20:57
  Svara
 • Gud vad smart! 😍

  Elin 2021-04-15 06:42:41
  Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!