De sista detaljerna i badrummet

I förra veckan så blev det äntligen dags att sätta de där sista detaljerna och badrumstillbehören i vårt badrum som varit halvfärdigt alldeles för länge. Jag förstår inte varför vi inte tagit tag i detta tidigare, men nu äntligen är vi HELT klara här inne och vilket lyft det blev.

Vår badrumskommod har varit utan handtag men det blev det ändring på. Jag valde handtaget Brohult (128 mm) – det passar bra till våra duschmunstycken från Tapwell som har en svart detalj och bryter även av fint mot allt det andra grå/vita. Det svarta har jag även valt att förstärka genom detaljer så som sminkspegeln på hyllan och andra små-detaljer så som produkter från Byredo.

Dessutom hade vi ett stort behov av förvaring och framför allt enkla lösningar för att ”vardagslivet” i badrummet skulle flyta på. Jag pratar om detaljer så som krokar och hängare för frotté, toalettpappershållare och toalettborste. Jag föll för serien Base 200 från Beslag Design som jag kände skulle passa så bra här inne. Och vad rätt jag hade!

Alla produkter i serien Base 200 har självhäftande baksida vilket gjorde att de var så smidiga att montera. Du rengör bara ytan där produkten ska sitta (rengöringsmedlet får inte innehålla olja) och sedan pillar du bort skyddsplasten på baksidan och trycker dit produkten på väggen (eller var den ska sitta) i ca 10 sekunder. Du slipper kort och gott att borra hål i ytskiktet vilket känns otroligt bra i just badrummet – man vill ju inte gärna göra hål i tätskiktet.

Base 200 serien finns i olika utförande så som svart, mässing och matt– respektive polerad krom. Hos oss passade polerad krom bäst i och med att vi valt det på övriga detaljer så som blandare, duschmunstycken och nu också handtag på kommoden/förvaringsmöbeln.

Här ser ni toalettpappershållaren på plats. Vi fäste den enkelt på handfatskommodens kortsida.

Toalettborsten Solid placerade vi på samma vägg som den vägg-hängda toaletten. Skönt att få upp den från golvet – det underlättar ju städningen en del.

På väggen till höger fäste vi två handuksstänger samt två små krokar.

Här ser ni en liten sneek peak på lillans blivande skötbord. På insidan av dörren fäste vi därför denna krok för hennes handdukar och kanske extra ombyte.

Vi har verkligen känt att det där sista men ack så avgörande detaljerna har saknats. Nu har vi produkter som känns både tidlösa men också lyxiga. Jag får sådan ”hotell-badrums-känsla” här inne och uppskattar verkligen ordningen dessa detaljer ger oss – att kunna hänga upp fluffiga badlakan och handdukar på krokar och veta att de hänger där när man kliver ur duschen, eller en sådan liten detalj som att toarullen nu alltid finns på samma ställa. Även om ni inte genomgått en hel badrumsrenovering så vill jag verkligen trycka på att det är de små detaljerna som kan göra stor skillnad.

Här kommer mina fem tips för att med enkla medel förändra och få till hotell-badrums-känsla hemma:

 1. Fluffig frotté – kanske är det dags att unna sig ett set med nya badlakan och handdukar? Personligen tycker jag vitt är himla fräscht.
 2. Badrumstillbehör som förenklar vardagslivet – Det ska vara lätt att göra rätt och med krokar och andra tillbehör för badrummets alla förnödenheter blir det lättare att hålla ordning. Att utnyttja väggarna är himla smart – fäst krokar, hyllor och andra tillbehör på väggen och få bort saker från golvet för ett mer luftigt intryck. Här kan ni hänga frotté, ombyten, morgonrocken eller varför inte tvättpåsen eller små korgar med ögla.
 3. Härliga produkter på handfatet för vardagslyx – matchande tvål- och handkräm och ett doftljus gör mycket för hotell-lyx-känslan.
 4. Växter eller snittblommor – det behöver inte vara en sådan här stor bukett utan räcker gott med en ros eller kvist i en liten vas. Eller varför inte en krukväxt som trivs i badrum – t ex Svärmorstunga.
 5. Byt knoppar eller handtag på din kommod – ett enkelt sätt att förändra med små medel. Knoppar är enkla att byta ut, med handtag kan det vara lite krångligare att hitta rätt mått – mät avståndet mellan hålen så att du är säker på att det blir rätt. Ni vet ju sedan tidigare att Beslag Design har ett brett utbud av knoppar och handtag i massa olika stilar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej!

  Vilket fint badrum ni har fått till med smarta lösningar!

  Vart kommer skåpen och handfatet och skivan ifrån?

  Tack på förhand!

  Maria 2021-04-13 17:26:17
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Tack snälla! Ikea, Svenska stengruppen och Duravit. Scrollar du ned några inlägg har jag skrivit om det 🙂

   emelieekman 2021-04-13 23:29:43
   Svara
 • Så fint! Hva heter fargen på innredningen? Er det Jotuns Kalk?

  Bente 2021-04-04 08:40:31
  Svara
 • Så fint! Älskar dubbelduschen 🙂
  Vart är din vas ifrån i badrummet?

  Anna 2021-03-26 08:34:35
  Svara
 • Så drömmigt ni fått det i badrummet och detaljerna från Beslagdesign blev verkligen pricken över i:et! Jag undrar vilket format ert klinker är i? 60*60 eller 30*60. Jag är inne på samma platta men har så svårt att bestämma mig för storleken..
  Kram 💗

  Boel 2021-03-25 22:05:48
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!