Tankar om barnkammaren

Igår kväll var mamma och pappa här och hjälpte oss med lite saker i lägenheten. Min pappa är världens bästa, händig som få och ställer alltid upp. Jag vet ärligt talat inte vad vi skulle göra utan honom och lägenheten skulle inte på långa vägar vara färdig. Idag hjälpte han mig bland annat att skruva dit ett extra hyllplan i  klädskåpet till lillan. De förborrade hålen räckte inte, så vi fick göra nya. Så nu kan jag börja fylla skåpet med hennes små kläder. Mamma hade med sig en påse med kläder och sängkläder från när jag var bebis. Så gulligt och roligt att få klä vår lilla tjej i sånt som jag som bebis bar.


Inspiration till barnrummet. Jag hämtade ut ett paket från H&M idag innehållande den söta korgen med lock med öron som ni ser i bokhyllan ovan. 

Jag längtar till helgen när vi ska börja med nästa lilla projekt i lillans rum. Ett Blocket-fynd ska få färg hade jag tänkt. Känner mig förövrigt lite kluven kring vilken ”stil” lillans rum ska få. Väggarna är sedan tidigare målade i Jotun ladys Antik grå. Min sambo hade fått krupp på mig om jag föreslog att vi skulle måla om där inne, så jag har inte ens vågat föra det på tal haha. Vi utgår därför från en grå bas. Mamma har hjälpt mig sätta upp vita gardiner från tak till golv. Det är faktiskt de gardinerna hon sydde till mig och min första lägenhet som vi använt. Men tillbaka till min kluvenhet kring ”stil” – en del av mig tänker ljust och klassiskt med vita möbler, ljusa textilier, lite rosa och grå inslag och detaljer i mässing (tänk House of Philia och Marielle Winkler). Å andra sidan gillar jag verkligen den mer monotona stilen men möbler inmålade i samma färg som väggarna och en mer ”murrig” och mysig känsla (tänk Emily Slotte). Jag tycker också det är fint med rena träslag och är sugen på ljust trä här inne. Förmodligen blir det en mix av allt. Det får växa fram efter hand…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!