TV eller tavla?

Det här med TV verkar vara något av en vattendelare – åtminstone har den skapat livfulla diskussioner hemma hos mig. Oavsett hur otrolig den än må vara rent tekniskt – har jag varit av den bestämda åsikten att den inte är den mest stilfulla detaljen rent visuellt, något min sambo verkat helt oförstående inför. För honom har det inte varit ett alternativ att tumma på vare sig bild- eller ljudkvalité. För mig å andra sidan som är otroligt inredningsintresserad är det viktigt att omge mig med saker jag tycker är vackra och att skapa ett balanserat hem som för mig är estetiskt tilltalande.

Samtidigt ska jag villigt erkänna att TV:n används en hel del här hemma, ofta dagligen. Särskilt i dessa tider med både pågående pandemi och graviditet när vi blivit riktiga film-nördar och följer både nyhetssändningar, sport- och kulturarrangemang hemifrån – från just TV:n. TV:n har blivit vårt och mångas ögon mot omvärlden, så visst värdesätter även jag funktion och kvalitet. Att hitta en lösning där vi slapp välja mellan estetik och funktion kändes nästintill omöjligt men så hittade vi LG Gallery OLED GX TV som är designad för att placeras direkt på väggen. TV:n tar på så vis ingen plats eller för mycket fokus – om man inte vill.

Som ni är väl medvetna om vid det här laget är vår totalrenovering nu i stort sett färdig (äntligen). I och med att vi ändrade planlösningen från två rum och kök, till tre rum och kök försvann några kvadratmeter från de sociala ytorna till förmån för ett extra sovrum (blivande barnkammaren!). Vi har nu en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med matplats vilket är så trevligt och socialt. Samtidigt ska ju flera funktioner här rymmas och jag ville absolut inte att TV:n skulle styra hela möbleringen och bli rummets mittpunkt. LG Gallery OLED GX TV är som sagt skräddarsydd för montering på väggen likt en tavla och det jag gillar allra mest är dess inbyggda galleri där det finns möjlighet att välja mellan vackra motiv med ramar, helt efter tycke och smak. TV:n blir på så vis förvillande lik en vacker tavla när den inte används och en vacker detalj som tillför något till rummets atmosfär. Numera har jag därför inga problem med att den hamnar i fokus…

Därtill har den precis rätt teknik och format för att skapa riktig biokänslan hemma med både 4K-upplösning, perfekt färg och svärta samt oändlig kontrast tack vare OLED-teknik. Något min kära sambo gärna går i god för! Jag är dessutom svag för alla inbyggda appar så som Netflix, HBO Nordic, Disney+, Apple TV+ och många fler som underlättar användningen enormt.

Sammanfattningsvis är jag otroligt nöjd över att vi hittade en TV-lösning där vi båda är väldigt nöjda och slapp välja mellan funktion och estetik. Klicka här för mer information om produkten

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Vilken fin bänk under TV:n! Var är den ifrån? 🙂

  Anna 2022-02-17 13:28:14
  Svara
 • Fint! Hur har ni gjort med el och andra sladdar?

  Isabelle 2021-01-15 17:49:05
  Svara
  • Svar på Isabelles kommentar.

   När vi renoverade visste vi att vi skulle ha TV:n på denna vägg så vi har placerat eluttag osv på väggen bakom TV:n 🙂 I min sambos förra lgh drog han sladden genom väggen genom att göra hål bakom tv och sedan ut bakom tv bänk (det var en enkel gipsvägg) som kanske kan fungera om det t ex inte är en betongvägg. Har man inte möjlighet till något av de alternativen kan jag rekommendera en ”kabelkanal” som ni målar in i samma färg som väggen? 🙂

   /Emelie

   emelieekman 2021-01-15 18:07:42
   Svara
 • Ja kostar den närmare 40k ska den väl vara snygg oxå😁

  Maria 2021-01-13 19:54:08
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!