Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Våra takrosetter

I helgen hände något stort här hemma – äntligen fick vi upp takbelysning i köket! Så nu hänger en Flos Ic lights och dinglar som en juvel inramad av en magnifik takrosett från D-cor. Om möjligt blev takrosetten ännu finare när lampan nu äntligen kom på plats. Vi valde att placera takrosetten i köket centrerat i rummet och inte centrerat över köksön för ett mer tidsenligt intryck. Nu står förvisso köksön centrerat i rummet, så sådär jätte stor skillnad hade det kanske inte blivit. Men tittar vi på originalstuckatur i lägenheter där takrosetterna finns bevarade kan jag nästan garantera att de sitter mitt i rummet och inte är anpassade efter möblemang.

Här ser ni en närbild på rosetten R250 – är den inte helt magisk? Ett riktigt konstverk!

I vardagsrummet har vi taklist  Z145 som är något högre än taklist Z144 som vi har i köket och övriga lägenheten, även dem från D-cor. Hur vi kom fram till val av taklister och takrosetter kan ni läsa närmar om i det här inlägget (klick!) som jag skrev tidigare i år.

I våra sovrum valde vi som ni ser nedan en lite mindre och mer sofistikerad takrosett – R230.

Sovrummen är relativt små rum och därför ville jag inte att takrosetterna skulle vara för maffiga här. Tillsammans med taklist Z144 tycker jag att vi har skapat en bra balans.

Om det känns svårt att hitta rätt stuckatur för just din lägenhet vill jag tipsa om att ta hjälp. Antingen av en inredare eller företaget som levererar stuckaturen som är proffs. D-cor var ett jättebra stöd under vår resa och utan dem hade jag nog aldrig kunnat bestämma mig, det finns ju så mycket fint att välja mellan. Men så här när vi nu äntligen börjar bli helt klara här hemma och hunnit bo in oss måste jag bara säga att jag är otroligt nöjd med våra val.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Så fint! Får jag fråga vart taklampan i sovrummet är från? PS härligt att du är mer aktiv på bloggen igen – har saknat dig!

  Mathilda 2020-11-25 10:47:30
  Svara
 • Fint! Men jag undrar över luckorna till vinskåpet. Ska de vara ljusare än köksluckorna eller ska de målas i samma färg?

  C 2020-11-24 22:19:02
  Svara
  • Svar på Cs kommentar.

   Haha, du har alltid ett MEN du 🙂 Det är inga luckor och inget skåp utan dörrar in till ett skafferi (litet ”rum”), så de målas vita som resten av våra snickerier i vår lägenhet!

   emelieekman 2020-11-24 23:11:47
   Svara
 • Hej Emelie,

  Så kul att följa er renovering! En fråga angående taklampan… borrade ni upp lampkoppen i takrosetten? Vi satte upp två IC Lights i vår hall häromdagen och det var inte lätt för det fanns ingen takkrok till lampan (som det ju alltid finns till svenska lampor) och vi var tvungna att ta hjälp av en elektriker som gjorde någon slags anordning för att kunna hänga upp den i kroken som hänger i respektive takrosett. Det blev inte snyggt för lampkoppen hänger en bit ner så att småsladdarna syns. Det finaste är ju när den hänger dikt an mot taket.

  Maria 2020-11-24 18:39:51
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hej! Ja, vi blev också lite förvånade för hade precis satt dit krokar i alla rum haha… Men vi tog bort kroken i köket och borrade upp plattan i rosetten (har tur med elektriker i familjen, så vi höll på tills vi var nöjda ;)). Vårhänger ni i princip dikt an rosetten nu 🙂 Vi hade kanske också lite tur att vår rosett
   passade plattan så bra i mått. Lycka till!

   emelieekman 2020-11-24 23:15:38
   Svara
 • Hej,

  Vad har ni for spis? Vi ar jattesugna pa att kopa spis med inbyggd flakt men vet inte om det ar vart det.. ar ni nojda?

  Matilda 2020-11-24 13:36:18
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Våra vitvaror är från Bertazzoni. Väldigt nöjda med spisen – så skönt med inbyggd fläkt så man slipper fläktkåpa 🙂

   emelieekman 2020-11-24 18:24:03
   Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!